Misterul mor┼úii fiului unui milionar, la v├ón─âtoare. De ce a fost achitat poli┼úistul care l-ar fi ├«mpu┼čcat

0
0
darius sendroiu foto facebook
Darius ┼×endroiu. Foto: Facebook.

Motivarea sentin┼úei prin care poli┼úistul Hora┼úiu Onescu a fost achitat pentru infrac┼úiunea de ucidere din culp─â, ├«n cazul t├ón─ârului Darius ┼×endroiu, a fost publicat─â.

Magistra┼úii Judec─âtoriei Ha┼úeg l-au achitat pe Hora┼úiu Onescu, poli┼úistul trimis ├«n judecat─â pentru ucidere din culp─â, ├«n dosarul mor┼úii lui Darius ┼×endroiu (27 de ani), fiul unui om de afaceri din jude┼úul Hunedoara, ├«mpu┼čcat ├«n timpul unei partide de v├ón─âtoare din Mun┼úii Or─â┼čtiei. Solu┼úia pronun┼úat─â de instan┼úa de fond nu este definitiv─â, put├ónd fi contestat─â prin apel.

Mistreţi folosiţi ca momeală vie pentru câinii de vânătoare ai unui tânăr. Ce s-a întâmplat cu ei VIDEO

Crima t├ón─ârului dependent de droguri. Ce pedeaps─â a primit dup─â ce ┼či-a m─âcel─ârit iubita cu un cu┼úit ÔÇ×RamboÔÇŁ

Sentin┼ú─â ├«n dosarul mor┼úii t├ón─ârului Darius ┼×endroiu, ├«mpu┼čcat accidental la o v├ón─âtoare de mistre┼úi

├Än motivarea solu┼úiei de achitare a poli┼úistului se precizeaz─â c─â victima ┼či-a p─âr─âsit standul de v├ón─âtoare ├«n care trebuia s─â stea.

ÔÇ×Dac─â inculpatul nu a putut prevedea rezultatul, vinov─â┼úia sub forma culpei nu poate fi re┼úinut─â datorit─â imposibilit─â┼úii subiective a inculpatului de a-l prevedea. De asemenea, se constat─â c─â nu exist─â nicio leg─âtur─â de cauzalitate ├«ntre utilizarea de c─âtre inculpat a armei ┼či producerea rezultatului periculos, at├óta timp c├ót nu a cunoscut c─â ┼×endroiu Darius- Crsitian a plecat din standul s─âu, aceast─â atitudine fiind a cauza determinant─â a producerii accidentului ┼či, ├«n consecin┼ú─â, inculpatul nu poate fi tras la r─âspundere penal─â pentru ucidere din culp─â. ├Än condi┼úiile ├«n care inculpatul nu a putut prevedea rezultatul socialmente periculos al faptei, aceasta fiind consecin┼úa interven┼úiei unei ├«mprejur─âri str─âine de voin┼úa ┼či con┼čtiin┼úa sa ÔÇô fapta victimei ÔÇô sunt ├«ndeplinite astfel dispozi┼úiile art. 31 C.p., fapta fiind s─âv├ór┼čit─â ├«n caz fortuit, lipsindu-i tr─âs─âtura esen┼úial─â a vinova┼úieiÔÇŁ ┼či se impune achitarea acestuia, ├«ntruc├ót exist─â o cauz─â de neimputabilitateÔÇŁ, au ar─âtat magistra┼úii.

Judecat pentru ucidere din culp─â

├Än 2017, procurorii l-au trimis ├«n judecat─â pe Hora┼úiu Onescu, la acea vreme ┼čeful de post al comunei Bo┼čorod, pentru ucidere din culp─â. Fosta iubit─â a t├ón─ârului, cu care acesta avea un copil, s-a constituit parte civil─â ├«n procesul de la Judec─âtoria Ha┼úeg, solicit├ónd daune morale estimate la 700.000 de lei.

Darius ┼×endroiu a fost fiul omului de afaceri Ioan ┼×endroiu, unul dintre cei mai boga┼úi oameni din jude┼ú, patron al complexului de agrement Steaua Mure┼čului. Moartea lui Darius ┼×endroiu a avut loc ├«n seara de vineri, 7 octombrie 2016, ├«n timpul unei partide de v├ón─âtoare, ├«n zona cet─â┼úii dacice Piatra Ro┼čie, la care t├ón─ârul participa ├«mpreun─â cu alte opt persoane, printre care se aflau ┼či tat─âl s─âu, Ioan ┼×endroiu, ┼či Hora┼úiu Onescu, ┼čeful de post din comuna Bo┼čorod. Anchetatori au indicat faptul c─â t├ón─ârul a fost ├«mpu┼čcat accidental de un alt v├ón─âtor. ÔÇ×Poli┼úia Ora┼čului C─âlan a fost sesizat─â cu privire la faptul c─â, pe fondul de v├ón─âtoare 50 Ursici (zona Alun-Bo┼čorod) s-a produs un accident de v├ón─âtoare ├«n urma c─âruia o persoan─â a fost grav r─ânit─â. P├ón─â la sosirea echipei medicale, victima, un t├ón─âr ├«n v├órst─â de 26 de ani, din Deva, a decedatÔÇŁ, informa IPJ Hunedoara.

Glonţul nu a mai fost găsit


Victima a fost lovit─â ├«n zona g├ótului, suferind o plag─â ├«mpu┼čcat─â cervical─â, cu leziune multipl─â, vascular─â. Un glon┼ú a intrat prin partea din fa┼ú─â a corpului ┼či a ie┼čit prin spate, iar rana a fost absolut incompatibil─â cu via┼úa, informau medicii legi┼čti.

Glon┼úul nu a mai fost g─âsit. Un poli┼úist, citat ca martor ├«n cauz─â, a men┼úionat c─â ├«n timpul cercet─ârii la fa┼úa locului, care a avut loc ├«n seara producerii accidentului ┼či a doua zi, s-a insistat pe c─âutarea tuburilor de la arma cu care s-a tras, ├«ns─â nu s-a insistat pe c─âutarea proiectilului care l-a lovit pe Sendroiu Darius, ├«ntruc├ót se ┼čtia locul unde a stat inculpatul ┼či se putea stabili traiectoria proiectilului care a lovit victima. Mai sus┼úine c─â dac─â se g─âsea proiectilul care l-a lovit pe ┼×endroiu Darius se putea stabili arma de la care s-a tras. Referitor la restul cartu┼čelor, poli┼úistul citat ca martor a men┼úionat c─â nu s-a insistat pe c─âutarea acestora ┼či ar fi fost necesar s─â se identifice fragmentul sau cartu┼čul care a lovit victima, dar nu s-a insistat pe acest aspect. De asemenea, a precizat c─â prin expertiza balistic─â, ├«n lipsa proiectilului, nu se poate stabili arma cu care s-a tras, ci se stabile┼čte doar c─â arma a fost folosit─â.

Hora┼úiu Onescu a precizat c─â a considerat c─â a observat mi┼čcare ├«n vegeta┼úia aflat─â ├«n zon─â ┼či a tras.

ÔÇ×├Än jurul orei 18,00, inculpatul a auzit gonacii ┼či c├óinii, urm─ârind s─â identifice mi┼čcarea. Acesta a sesizat mi┼čcare ├«n vegeta┼úia aflat─â ├«n partea sa st├óng─â, mi┼čcare care s-a continuat spre zona din spatele aliniamentului pe care se aflau v├ón─âtorii ┼či la scurt timp ar fi observat pe versantul din spatele s─âu (versantul pe care a fost g─âsit─â victima ┼×endroiu Darius) u┼čor oblic spre st├ónga, ├«n v├órful acelui versant, un mistre┼ú ┼či ar fi tras un foc de arm─â cu arma marca Benelli Armi, model Arco, pe care o avea asupra sa, ├«n aceast─â direc┼úie. Nu a auzit niciun fel de strig─ât, dup─â aproximativ dou─âzeci de secunde a observat mi┼čcare tot ├«n aceea┼či direc┼úie, lateral dreapta fa┼ú─â de zona ├«n care a tras ini┼úial, l├óng─â un copac ┼či a tras un al doilea foc de arm─â spre aceast─â zon─â unde potrivit declara┼úiei ini┼úiale a acestuia: am v─âzut mi┼čcare ┼či am considerat c─â am v─âzut un mistre┼úÔÇŁ, se ar─âta ├«n dosar. Abia dup─â terminarea partidei de v├ón─âtoare, oamenii au v─âzut c─â Darius nu ajunsese la locul de ├«nt├ólnire ┼či au pornit ├«n c─âutarea lui, g─âsindu-l c─âzut l├óng─â un fag, ├«mpu┼čcat.

Mai pute┼úi citi ┼či:

Alin Simota a primit 10 ani de ├«nchisoare. Afaceristul din Valea Jiului, condamnat dup─â ┼čase ani

Cuplul de uciga┼či rom├óno-maghiar a fost condamnat. De ce s-au numit ÔÇ×Bonnie ┼či Clyde ai EstuluiÔÇŁ

Imaginile violen┼úelor din centrul Devei. Trec─âtorii, amuza┼úi la atacul cu cu┼úitul: ÔÇ×Mai d─â-i, ├«n spateÔÇŁ VIDEOUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite