Mesajul dur al poliţistului Traian Berbeceanu pentru procurorul-şef DIICOT Alina Bica: „La puşcărie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Berbeceanu a comentat pe Facebook reţinerea procurorului şef DIICOT. FOTO: Daniel Guţă.
Traian Berbeceanu a comentat pe Facebook reţinerea procurorului şef DIICOT. FOTO: Daniel Guţă.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a reacţionat dur împotriva procurorului şef DIICOT Alina Bica, reţinut pentru fapte de corupţie. ”Dă-le Doamne, la toti... după fapte !!! La puşcărie!!!”, a fost mesajul fostului comisar şef.

”Dă-le Doamne, la toti...după fapte !!! La puşcărie!!!”, a fost mesajul dur al poliţistului hunedorean Traian Berbeceanu, postat pe pagina sa de socializare, la scurt timp după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore a procurorului şef DIICOT Alina Bica, pentru infracţiuni de abuz în serviciu.

„Breaking-news! Alina Bica ratează Black Friday”, a mai comentat fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, suspendat din funcţie în urmă cu un an, când a fost reţinut şi arestat preventiv timp de 33 de zile, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea membrilor unor grupări infracţionale din Hunedoara.

În 21 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii DIICOT şi pus sub acuzare într-un dosar în care fusese cercetat pentru favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infracţional, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals în declaraţii. “Este o mârşăvie”, le-a declarat Berbeceanu celor care au asistat la ridicarea sa din apartamentul familiei sale din Deva. Traian Berbeceanu fusese învinuit că a sprijinit trei grupări infracţionale.

DNA, arbitru între Berbeceanu şi procurori
Ulterior, o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a scos la iveală faptul că probele procurorilor DIICOT care au instrumentat dosarul de acuzare a lui Berbeceanu fuseseră fabricate. Între timp, Berbeceanu a stat în arest preventiv până în 23 noiembrie 2013 şi a fost suspendat din funcţie. În 19 martie, DNA Bucureşti a făcut public un comunicat de presă în care a informat că procurorul Ioan Mureşan este acuzat de abuz în serviciu. În dosar mai este urmărit penal şi Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba Iulia, pentru complicitate la abuz în serviciu şi un fost procuror DIICOT, Nicolaie Cean, acuzat tot de complicitate la abuz în serviciu. Toţi trei au făcut cercetări în dosarul “Berbeceanu”.

Traian Berbeceanu a acuzat-o în trecut pe Alina Bica, procuror-şef DIICOT, că ar fi contribuit la înlăturarea sa. El a relatat, potrivit înregistrărilor de la dosarul DNA în care au fost cercetaţi foştii anchetatori ai poliţistului, că în timpul unei audienţe, Alina Bica l-a ameninţat voalat. "A zis: că ce, că tu ai scris de procurorii mei, că tu îmi vânezi procurorii mei, că nici tu nu eşti Albă ca Zăpada. Şi i-am zis: doamna procuror şef, eu sunt un poliţist cinstit, eu dacă aveam probleme, nu aveam tupeul să fac ceea ce-am făcut", se arată într-o stenogramă din rechizitoriul DNA.


Alina Bica, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost reţinută joi seară de colegii ei de la DNA pentru abuz în serviciu. 

Procurorii nu vor putea însă să ceară astăzi arestarea acesteia deoarece Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat să dea un aviz în acest sens, aprobând doar plasarea magistratului în arest la domiciliu.


Pe 15 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţă de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, din care făcea parte şi magistratul Alina Bica a aprobat raportul de evaluare a terenului de 13 ha din Capitală cu încălcarea legii privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei.

Astfel, membrii comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei).

Aceştia ar fi fost conştienţi însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese şi din faptul că, anterior, într-o şedinţă din 24 februarie 2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului, mai notează anchetatorii.

Mai mult, Alina Bica, în mod indirect şi voalat, ar fi sugerat celorlalţi membri ai comisiei să aprobe dosarul de despăgubire. 

După emiterea deciziei de despăgubire, la data de 15 martie 2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursă din data 25 ianuarie 2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru pătrat).

Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase, mai spun procurorii.

Unul dintre cei despăgubiţi pentru acest teren este Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş. De altfel, anchetatorii spun că pentru înlesnirea aprobării despăgubirilor de către comisia din ANRP, Alina Bica ar fi primit, prin interpuşi, un teren în Snagov, pe care ulterior l-ar fi vândut, iar o parte din bani ar fi ajuns la Dorin Cocoş.

Alina Bica (40 de ani) este şefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.


Vă recomandăm şi:

Ce le-a transmis Traian Berbeceanu fanilor săi, după noile acuzaţii ale procurorilor DIICOT împotriva sa

Fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a fost audiat de DIICOT, iar procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este învinuit de alte patru infracţiuni: luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri şi delapidare.

Traian Berbeceanu a fost pus din nou sub învinuire: acuzaţii grave împotriva fostului şef al BCCO Alba           

Traian Berbeceanu, deveanul aflat timp de opt ani la conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a fost pus sub învinuire pentru infracţiunile de luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri şi delapidare, potrivit informaţiilor furnizate de DIICOT.

Scandalurile care au zguduit imaginea Poliţiei hunedorene: arestarea şefului BCCO Alba Traian Berbeceanu şi a poliţistului Adrian Sucilă            

Arestarea lui Traian Berbeceanu, deveanul aflat timp de opt ani la conducerea BCCO Alba, a dat naştere unui imens scandal. Procurorii DIICOT l-au acuzat pe poliţist de infracţiuni grave, însă ulterior au ajuns la rândul lor să fie puşi sub învinuire pentru „fabricarea unor probe” împotriva lui. Cazul comisarului şef nu a fost singurul care a zguduit imaginea Poliţiei hunedorene în ultimii doi ani.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite