Magazin jefuit de un bărbat „înarmat” cu un pix, la Deva. Un angajat i-a oferit hoțului toți banii

0
Publicat:

Un bărbat înarmat cu un pix a jefuit un magazin non-stop din Deva. Angajatul societății s-a temut de agresor și i-a dat toți banii din casierie. Autorul a fost prins și condamnat.

Polițiștii l-au reținut pe autirul agresiunii. Foto: ARHIVĂ. Daniel Guță
Polițiștii l-au reținut pe autirul agresiunii. Foto: ARHIVĂ. Daniel Guță

Magistrații Judecătoriei Deva au condamnat la doi ani și șase luni de închisoare un bărbat de 34 de ani, acuzat că a intrat într-un magazin non-stop din localitate și l-a tâlhărit pe vânzător, după ce l-a amenințat că îl înjunghie cu un pix. Tâlhăria a avut loc în noaptea de 12 mai, iar agresorul era sub influența băuturilor alcoolice.

Magazin jefuit sub amenințarea unui pix

„În jurul orei 00:16, în timp ce persoana vătămată se afla singur în magazin a intrat un bărbat care s-a deplasat în zona în care erau păstrate băuturile alcoolice, după care s-a întors și a intrat după tejgheaua unde se afla vânzătorul. L-a prins de mâna stângă, având asupra sa un pix, l-a amenințat pe acesta cu moartea și i-a solicitat să-i remită banii aflați în casa de marcat. Pentru a intimida și mai mult persoana vătămată, inculpatul a susținut că are cuțit asupra sa și i-a solicitat toate bancnotele de 50 lei aflate în casa de marcat”, se arată în dosar.

Casierul s-a temut pentru viața lui și i-a dat hoțului cei peste 2.100 de lei, proveniți din încasări. Înainte de a pleca din magazin, bărbatul înarmat cu un pix i-a cerut angajatului să își închidă telefonul mobil, să șteargă înregistrările camerelor de supraveghere și să îi dea cheile de acces în spațiul comercial.

Autorul tâlhăriei a fost prins câteva zile mai târziu, într-un sat de lângă Deva, unde se ascundea în locuința unui apropiat de-al său. Banii furați de acesta au fost recuperați în cele din urmă, bărbatul a recunoscut faptele, iar magistrații au decis suspendarea executării pedepsei cu închisoarea.

„Instanța reține că acesta este la primul contact cu legea penală, astfel cum rezultă din fișa de cazier judiciar, apreciind acest aspect ca fiind unul favorabil inculpatului, apreciind că acesta a fost un incident izolat”, se arată în motivarea deciziei pronunțate de Judecătoria Deva.

Angajatul magazinului a solicitat și a primit de la inculpat daune morale de 3.000 de lei, pentru traumele suferite.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite