Măcelarul din Petroșani, considerat prea periculos pentru a fi eliberat după doar 15 ani de închisoare

0
Publicat:

Aurel Enea, supranumit „măcelarul din Petroșani”, este considerat de magistrați încă prea periculos pentru a fi eliberat din închisoare. El ispășește o pedeapsă de 20 de ani, pentru uciderea unei eleve.

Aurel Enea. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Aurel Enea. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

A treia cerere de liberare condiționată depusă de Aurel Enea, supranumit „măcelarul din Petroșani”, a fost respinsă, iar bărbatul condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea unei adolescente și tranșarea acesteia va putea reveni în fața instanței, cu o nouă astfel de solicitare, în septembrie 2023.

Măcelarul din Petroșani susține că s-a comportat exemplar

Informaticianul, cu dublă cetățenie româno-americană, se află în închisoare de la sfârșitul anului 2007, pentru că a omorât o elevă de 17 ani și i-a tranșat trupul, aruncându-l apoi pe malul râului Mureș.

În cererile de liberare condiționată el a susținut că a executat trei sferturi din pedeapsă și că a avut un comportament adecvat în perioada detenției.

„Apărătorul ales al condamnatului arată că a avut un comportament exemplar, întrucât în 15 ani de detenţie nu a fost sancționat niciodată. A participat la activitățile desfăşurate în cadrul penitenciarului, chiar dacă s-a întâmplat o singură dată să refuze munca, iar în 15 ani nu a fost nici măcar mustrat. Este pregătit să se reintegreze în  societate și este susținut de către familia sa care se află în Statele Unite ale Americii”, se arată în cea mai recentă solicitare, depusă la respinsă atât de Judecătoria Timișoara, cât și de Tribunalul Timiș.

Magistrații au constatat că Aurel Enea a refuzat, însă, de două ori, activitățile lucrative din penitenciar.

„Condamnatul solicită să se aibă în vedere faptul că și-a dat toată silinţa, iar cu privire la refuzul de a munci, menţionează că s-a întâmplat cu două săptămâni înainte de transfer, însă a urmat cursurile recomandate, a participat la activitățile desfăşurate în cadrul penitenciarului si se poate reintegra în societate”, arăta acesta, în cea mai recentă solicitare.

A scris o carte despre evoluție

Mai mult, a susținut Enea, el a scris și o pretinsă lucrare științifică în care explică apariţia vieţii prin evoluţie.

„Dintre toate rasele umane, africanii au apărut primii şi aceştia seamănă cel mai mult cu primatele. Ea se potriveşte din nou foarte bine cu propunerea evoluţiei că omul provine din primate”, scria Aurel Enea, în cartea publicată în timpul detenției.

Magistrații au respins solicitarea de liberare condiționată depusă de Aurel Enea.

„Instanţa, în raport de perioada rămasă de executat din pedeapsă, dar și de refuzul la muncă înregistrat pe parcursul amânării, apreciază că nu este oportună liberarea condiţionată a condamnatului, neexistând dovezi temeinice de îndreptare a comportamentului, instanţa neputându-şi forma convingerea că aceasta s-a îndreptat şi, că odată liberat, va putea fi reintegrat în societate şi nu îşi va relua comportamentul infracţional”, se arată în decizia luată de Tribunalul Timiș.

Nu a recunoscut crima din Petroșani

Aurel Anea a fost arestat în 27 decembrie 2007, pentru uciderea unei eleve de 17 ani, din Petroşani. În 14 decembrie 2007, părți din cadavrul tinerei au fost descoperite pe malul râului Mureş.

O anchetă complexă a avut loc, iar în urma ei a fost identificat autorul crimei, Aurel Enea, un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-americană. Inițial, magistrații l-au lăsat în libertate, dar instanța de apel a revenit asupra deciziei, iar acesta a fost trimis în detenție.

Acesta nu a recunoscut niciodată crima, pentru care avea să fie condamnat la 20 de ani de închisoare, însă probele strânse de anchetatori l-au indicat drept autor.

În calculatorul lui a fost descoperit inclusive un plan minuțios al unei „crime perfecte”, care includea modalitatea de a scăpa de cadavru, tranșându-l și aruncând părțile. 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite