ISJ Hunedoara, despre exmatricularea elevului care a adus la şcoală un pistol cu gaz: Se poate reînscrie anul viitor

0
Publicat:

Elevul de 17 ani exmatriculat de la Liceul Tehnologic din oraşul Lupeni, după ce a fost prins că avea asupra lui, la şcoală, un pistol cu gaz şi nouă proiectile cu bile, se poate reînscrie la studii, în aceeaşi unitate de învăţământ, în anul şcolar viitor, potrivit Agerpres.

Pistol descoperit asupra unui elev din Lupeni. FOTO: IPJ Hunedoara.
Pistol descoperit asupra unui elev din Lupeni. FOTO: IPJ Hunedoara.

Decizia exmatriculării a fost luată de Consiliul profesoral al liceului, în concordanţă cu prevederile Legii Învăţământului Preuniversitar.

Băiatul are dreptul de a se reînscrie la studii, în aceeaşi unitate de învăţământ, în anul şcolar viitor.

„Fapta a fost deosebit de gravă şi a pus în pericol siguranţa şi securitatea elevilor, precum şi a personalului din şcoală. Decizia de exmatriculare din unitatea de învăţământ a fost luată în unanimitate, cu drept de reînscriere, în anul şcolar următor, în aceeaşi unitate de învăţământ", a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Inspectoratul Şcolar Hunedoara a demarat o anchetă administrativă la Liceul Tehnologic Lupeni, iar situaţia din unitatea de învăţământ va fi monitorizată, în continuare. De asemenea, se va insista pe organizarea unor noi acţiuni de prevenire a faptelor antisociale.

Cu arma în bancă

Luni, în timpul unei razii efectuate de poliţişti la Liceul Tehnologic din municipiul Lupeni. asupra elevului de 17 ani  a fot găsit un pistol cu gaz şi nouă proiectile tip bilă.  Tânărul avea arma în bancă, mascată sub cărţi.

Elevul a declarat că a introdus pistolul în sala de clasă întrucât intenţiona ca, după orele de curs, să îl ducă unei persoane pentru o lucrare de întreţinere, arată primele investigaţii ale poliţiştilor.

Arma a fost ridicatî de poliţişti şi urmează să fie expertizată de către specialiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Hunedoara. În funcţie de concluziile specialiştilor vor fi luate măsurile legale.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, ultima activitate de prevenire a faptelor antisociale la Liceul Tehnologic Lupeni s-a desfăşurat pe data de 7 martie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite