Imagini emoţionante în Hunedoara: peste 500 de oameni au protestat, s-au rugat pentru victimele carnagiului din Colectiv şi au cântat imnul naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de oameni, majoritatea adolescenţi şi tineri, au participat în această searaă la un protest de amploare în Hunedoara, în care şi-au exprimat solidaritatea faţă de victimele tragediilor din ultimele săptămâni şi şi-au manifestat revolta împotriva autorităţilor care nu au luat măsuri pentru a le evita. Proteste similare au fost şi în Deva şi Petroşani.

Protestul hunedorenilor a fost programat la ora 19:00, în faţa Casei de Cultură din Hunedoara, dar câteva zeci de localnici au venit încă de la ora 18:00 la locul de întâlnire din centrul municipiului. Oamenii s-au strâns în jurul fântânii arteziene din piaţetă, unde au fost aşezate sute de candele aprinse, flori şi imagini cu victimele tragediei din Clubul Colectiv.

În jurul orei 19:00, în centrul municipiului au sosit mai multe grupuri de tineri, iar după minute în care au scandat lozinci ca „Vrem dreptate”, „Corupţia ucide” şi „Jos Guvernul”, oamenii au pornit în marş spre centrul civic al municipiului, pe Bulevardul Corvin.

Mulţimii i s-au alăturat trecători, iar numărul protestatarilor a depăşit la un moment dat 500 de persoane. Hunedorenii, majoritatea adolescenţi şi tineri, s-au îndreptat spre Parcul Tineretului, însoţiţi de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali.

Puţini dintre cei responsabili cu ordinea publică se aşteptau la un număr atât de mare de participanţi la protest.

"Am venit la protest din dorinţa de a arăta românilor că şi în Hunedoara există societate civilă, că şi noi ne putem mobiliza pentru a schimba în bine România, că nu ne lăsăm călcaţi în picioare de autorităţi", a spus Răzvan, unul dintre tinerii din Hunedoara.

La intrarea în Parcul Tineretului, atmosfera s-a tensionat. Tinerii au strigat „vrem spitale, nu catedrale”, în timp ce alte persoane din mulţime s-au arătat nemulţumite de gestul acestora. Momentele de tensiune s-au încheiat în scurt timp, când oamenii au ajuns în faţa catedralei din parc şi s-au rugat pentru victimele din Clubul Colectiv.

image

Miting Hunedoara

image

Protest în Hunedoara 3

image

Protest în Hunedoara

După ce au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, hunedorenii au continuat marşul prin parc, până la statuia lui Michael Klein din faţa stadionului, apoi s-au întors spre zona teatrului, unde au încheiat protestul, cântând imnul naţional, „Deşteaptă-te, române!”.

"În ultimele zile, după tragedia poliţistului din coloana lui Gabriel Oprea şi apoi după tragedia din clubul Colectiv, s-a adunat în noi o stare de revoltă împotriva celor care ne conduc ţara şi nu fac nimic pentru a preveni astfel de catastrofe. Am cântat şi am scandat aproape continuu, din dorinţa de a ne elibera de emoţia puternică, negativă, pe care am resimţit-o", a spus Ramona, o altă tânără protestatară.

Protest Petroşani

În Deva, peste 100 de oameni au participat la un miting în memoria victimelor incendiului din Capitală, iar în Petroşani, sute de oameni s-au strâns în centrul municipiului, pentru a-şi manifesta revolta faţă de autorităţile acuzate că nu au luat măsuri pentru a preveni astfel de tragedii.

Protest Hunedoara 2

image

VIDEO Protest Hunedoara


Vă recomandăm şi:

Omul care a trăit cu arsuri pe 85 la sută din corp: “Am ieşit mai mult mort decât viu din infern. Nu trebuie să ne pierdem speranţa după asemenea tragedii"

Nicolae Iordache (44 de ani) a fost aproape carbonizat în exploziile petrecute în subteranul Minei Petrila, în 15 noiembrie 2008. La şapte ani de la dezastrul care a curmat viaţa a 13 mineri şi salvatori, fostul lor camarad, scos din mină cu arsuri pe 85 la sută din corp, s-a însănătoşit şi speră ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu victimele în viaţă, ale incendiului din Clubul Colectiv.

Maria Vulcu, arhitecta ucisă în incendiul din Colectiv, a fost înmormântată. Preot: "eşti tentat să rămâi fără cuvinte în faţa unei asemenea tragedii"

Aproape 1.000 de oameni au participat la slujba de înmormântare a Marie Vulcu, tânăra arhitectă din Deva, ucisă în incendiul care a cuprins Clubul Colectiv din Bucureşti. Oraşul Simeria, unde locuiesc părinţii Mariei, a fost în doliu după tragedia prin care au trecut rudele fetei. "Cine o să răspundă pentru cele întâmplate", a transmis Celia, prezentă la înmormântare.

Incendiu în Colectiv. Soarta cruntă a tinerilor din Hunedoara: Maria Vulcu, adusă acasă în sicriu, iar Radu Sienerth se zbate între viaţă şi moarte

Destine crunte pentru cei doi tineri din judeţul Hunedoara, victime ale incendiului devastator din Clubul Colectiv (Bucureşti). Maria Vulcu, fata care plecase în Capitală pentru a-şi construi un viitor, a fost adusă în sicriu acasă. Apropiaţii lui Radu Sienerth, căzut şi el victimă în carnagiul din club, se roagă pentru supravieţuirea sa.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite