GALERIE FOTO: Stadionul de „sub furnale”, părăsit în uitare

0
0

Despre arena pe care a jucat echipa FC Corvinul Hunedoara se vorbeşte mai ales la trecut. Prezentul nu îi mai atrage pe hunedoreni pe "Michael Klein", iar investiţiile de viitor în modernizarea stadionului hunedorean nu se regăsesc în planurile aleşilor locali.

În ziua în care echipa locală FC Hunedoara joacă pe teren propriu, doar 400 – 500 de hunedoreni vin la stadionul „Michael Klein”. Cei mai mulţi îşi ocupă locuri pe scaunele de plastic albe şi albastre din tribuna mare a arenei, iar partea gălăgioasă a suporterilor, cea care întreţine atmosfera pe stadion, stă la peluză în picioare, pentru că băncile de lemn putrezite de trecerea timpului au fost demontate în anii trecuţi.

image

Restul tribunelor rămân pustii, lucru obişnuit în ultimii cinci ani pe arena care poartă numele celui mai iubit fotbalist al Hunedoarei, Michael Klein.

Meciuri cu tribunele arhipline
În trecut, stadionul de 18.500 de locuri al clubului FC Corvinul Hunedoara, construit în anii 1960, fusese locul de desfăşurare al unor adevărate bătălii între echipa alb-albastră şi rivalele din capitală: Steaua, Rapid şi Dinamo. În anii 1980, condusă de pe bancă şi din teren de Mircea Lucescu şi încurajată frenetic de spectatorii care umpleau tribunele înainte cu două – trei ore de începerea partidelor, FC Corvinul „mătura” pe teren propriu cu pretendentele la câştigarea campionatului.

În sezonul 1982 – 1983, echipa alb-albastră a încheiat la egalitate, scor 4 – 4, cel mai important meci jucat în cupele europene, cu formaţia FC Sarajevo. „A fost un meci senzaţional”, şi-a amintit Romulus Gabor, unul dintre protagoniştii întâlnirii, câştigător al trofeului “Balonul de aur” la Campionatul Mondial de Tineret din Australia, în 1981.

image

 Începutul sfârşitului

Imediat după 1990 a început prăbuşirea echipei hunedorene, în acelaşi timp cu a combinatului siderurgic din localitate. “Înainte să plece Mircea Lucescu de la Corvinul (foto: primul de sus) a spus că atâta timp cât la Hunedoara va ieşi fum, oraşul va avea o echipă”, a povestit Nelu Mitrică, fost jucător al FC Corvinul Hunedoara şi antrenor, în prezent, al FC Hunedoara.

Până în anul 2004, când Corvinul a fost retrasă din campionat pentru datoriile neplătite ale conducerii clubului faţă de jucători, suporterii au continuat să vină în număr mare pe stadion, chiar dacă echipa a ajuns să se zbată în ligile inferioare.

În acelaşi timp, singurele investiţii în modernizarea stadionului au fost cele câteva sute de scaune de plastic montate la tribuna principală şi gazonul sintetic care a înlocuit suprafaţa acoperită de beton a unui teren de antrenament.

Primăria spune “pas” modernizării stadionului

Arena “Michael Klein” nu va fi modernizată în viitorul apropiat, susţine Dan Robert, viceprimarul municipiului Hunedoara, deoarece nu există fonduri pentru o asemenea investiţie. “Am alocat bani doar pentru întreţinerea complexului şi pentru reparaţii minore”, a declarat Dan Robert.

Cei mai mulţi dintre suporteri ar vrea ca Hunedoara să aibă un stadion nou, pe care FC Corvinul să revină în competiţii.

image

“Vechea arenă ar trebui demolată, pentru ca în locul ei, după modelul Clujului şi al celor de la Unirea Urziceni, să fie construit un stadion modern.Un astfel de proiect ar putea fi realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean”, consideră Dan Bera, unul dintre suporterii FC Corvinul. Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, promovarea şi viitoarele performanţe ale echipei hunedorene îi vor readuce pe suporteri la meciuri, este de părere antrenorul Nelu Mitrică.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite