Fraude de 650.000 de lei cu fonduri europene. Şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este judecată pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florinda Crăciun. FACEBOOK.
Florinda Crăciun. FACEBOOK.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Florinda Emilia Crăciun, director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Hunedoara, într-un dosar penal în care a fost acuzată de infracţiuni de corupţie cu un prejudiciu de aproape 650.000 de lei.

Florinda Emilia Crăciun, şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Hunedoara, a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, săvârşite în perioada 2010 - 2013.

Florinda Crăciun a fost acuzată de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

„În perioada 2010-2013, inculpata Crăciun Florinda Emilia a folosit la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul Judeţean Hunedoara, mai multe documente false şi inexacte în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpata Crăciun Florinda Emilia a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.152,09 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal”, se arată în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia. S-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin şefei OJFIR. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Noul primar al Devei, celebru după un scandal bizar. Florin Oancea şi-a pus şoferul să susţină un examen în locul lui

Florin Oancea este noul primar al Devei, în urma alegerilor locale parţiale desfăşurate duminică. Un scandal din anul 2006, în vremea în care era viceprimar, l-a urmărit ani în şir. Atunci şi-a trimis şoferul să susţină un examen la facultate.

Cum a fost umilit un autostopist estonian luat „la ocazie“ de români: l-au jefuit de camera video şi l-au aruncat din maşină

Un turist estonian a trecut prin momente de coşmar în timpul călătoriei sale în România. A fost bătut şi jefuit de trei tineri care l-au luat „la ocazie”. Cei trei au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată.

Motivarea eliberării fostului ministru Monica Iacob Ridzi: „Munceşte 10 ore pe zi. Doar Dumnezeu ştie ce-i în sufletul ei”

Tribunalul Cluj se va pronunţa asupra cererii de eliberare condiţionată depusă de Monica Iacob Ridzi şi aprobată în prima instanţă.  Între timp, a fost publicată motivarea prin care magistraţii Judecătoriei Gherla au decis eliberarea condiţionată. Monica Iacob Ridizi a relatat despre „calvarul” trăit în închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite