FOTOGALERIE: Valea inundată din zona minelor din Teliuc a ajuns lac artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul artificial de la Teliuc. Foto: R. Hanzelik.
Lacul artificial de la Teliuc. Foto: R. Hanzelik.

Nivelul apei care a inundat terenul fostei exploatări miniere de la Teliucul Inferior creşte cu fiecare zi. Lacul format după ce galeriile minei au fost inundate are în unele locuri adâncimea de peste zece metri. Pentru localnici, noul lac artificial a devenit o destinaţie de petrecere a timpului liber.

Unii dintre localnicii din zona Teliuc, de la marginea Hunedoarei, plănuiesc să transforme lacul artificial care se extinde cu repeziciune pe locul unei foste exploatări miniere într-un heleşteu pe care să îl populeze cu puieţi.

Alţi hunedoreni care locuiesc în zonă se miră de rapiditatea cu care nivelul apei, provenită din scurgerile de pe versanţi şi din galeriile fostei mine şi spun că valea inundată a devenit unul dintre locurile lor preferate de agrement.

„Ochiul de apă s-a format începând cu vara trecută, după ce galeriile de mină părăsite au fost inundate. Cu timpul lacul s-a extins şi a acoperit copacii şi tufele, iar în unele zone a adâncimea lui ajunge la 10 metri”, spune Marcel Hanes, un hunedorean din localitate.

VIDEO Centrala blestemată din vechiul combinat siderurgic al Hunedoarei a fost dinamitată

FOTOREPORTAJ: Incursiune în "casa bântuită", vechea clădire istorică a arhivelor combinatului din Hunedoara

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Lacul artificial de la Teliuc. Foto: R. Hanzelik. Lacul artificial de la Teliuc. Foto: R. Hanzelik.

Lacul artificial format în apropierea unor guri de mină a devenit unul dintre locurile favorite de scăldat ale adolescenţilor. Deşi se află în expansiune, lacul de carieră nu reprezintă un pericol pentru imobilele din împrejurimi, aflându-se poziţionat cu aproape 40 de metri sub nivelul râului Cerna, care străbate localitatea Teliucul Inferior.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite