FOTO Secretele celor mai întunecate încăperi ale Castelului Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul are o istorie impresionantă.  FOTO ADEVĂRUL. D.G.
Castelul are o istorie impresionantă.  FOTO ADEVĂRUL. D.G.

La mai puţin de un an de la inaugurarea sălii de tortură de la subsolul Castelului Corvinilor, formată din două încăperi cu rol expoziţional, locul a devenit una dintre atracţiile principale ale monumentului istoric.

Renovarea camerelor de tortură a costat peste 200.000 de lei şi a reprezentat un proiect cu o durată de aproape trei ani, dar efortul a meritat. Vizitatorii se înghesuie în decorul întunecat al camerelor redeschise după patru secole.

„E frumos pentru că ai ce vedea aici, spre deosebire de unele încăperi lăsate fără mobilier. Chiar dacă pare înfricoşător, vizitând aceste beciuri poţi afla lucruri interesante despre trecutul castelului”, spune Raluca, una dintre turistele care au venit astăzi la castel.

Doar copiii cu vârste mai mici de 12 ani nu au voie să intre în cele două încăperi, pentru a nu fi afectaţi emoţional. Expoziţia prezintă unelete şi maşini de tortură, majoritatea replici ale celor folosite în Evul mediu chiar şi în castel, dar şi scene ale modului cum erau schingiuiţi deţinuţii închişi în temniţele cetăţii şi femeile acuzate de adulter. Rolul personajelor medievale este acordat manechinelor, iar muzica ambientală completează atmosfera stranie.

Decor natural întunecat
Şi vechea temniţă a Castelului Corvinilor a fost redecorată, iar turiştii pot vedea aici un manechin al unui deţinut atârnat într-o funie.

Chiar dacă au rămas pustii, alte încăperi ale castelului transmit aceeaşi atmosferă obscură. Unele dintre ele sunt dotate cu fesrestre mici, în care gratiile au luat locul vitraliilor, iar lumina abia pătrunde în ele. În alte camere, podul găurit din cauza ţiglelor lipsă e stăpânit de lilieci. Legendele despre personajele care au locuit în castel, poveştile cu fantome şi liliecii „vampir” stârnesc, de asemenea, interesul turiştilor.

Hunedoara

Vă recomandăm şi:

FOTO Castelul Corvinilor înainte de incendiul care l-a mistuit în 1854

FOTO VIDEO Castelul Corvinilor e promovat „prin teroare”: legendele întunecate atrag turişti din toată lumea

FOTO Visăm să trăim din turism, dar nu avem grijă de Castelul Corvinilor!

FOTOGALERIE Castelul Hunedoarei după “marele incendiu de la 1854” face istorie pe Internet

FOTO Legendele fascinante ale Hunedoarei: blocul fantomă, tunelul subteran dintre Hunedoara şi Deva şi liliecii vampir

CUM NE RESPECTĂM ISTORIA Monumentele cu care ne mândrim în lume au fost invadate de piromani, vandali şi amatori de sex în public

Zi istorică pentru Hunedoara: 570 de ani de la naşterea regelui Matia Corvin

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite