FOTO Oraşul petrecerilor prelungite: Festivalul Tineretului s-a întins pe patru seri în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au aglomerat principalul bulevard al oraşului. FOTO: Daniel Guţă.
Oamenii au aglomerat principalul bulevard al oraşului. FOTO: Daniel Guţă.

Locuitorii Hunedoarei au fost invitaţi în această săptămână la un adevărat maraton al petrecerilor stradale. Timp de patru seri, în Hunedoara s-a desfăşurat Festivalul Tineretului, iar bulevardul central al municipiului a fost invadat de localnici.

În Hunedoara, petrecerile stradale s-au întins pe ultimele patru seri, chiar dacă numele de „Festivalul Tineretului” dat evenimentului pare lipsit de rezonanţă în conştinţa localnicilor. Când vine vorba de festivaluluri, indiferent de titulatura lor, cei mai mulţi dintre locuitorii Hunedoarei se dovedesc receptivi.

La cel al „tineretului”, mii de oameni au ocupat în fiecare dintre serile de petrecere bulevardul central al municipiului şi zecile de terase înfiinţate pe marginea acestuia. Nici măcar ploaia aproape neîntreruptă din seara de duminică nu i-a alungat pe neobosiţii petrecăreţi de la festival, ci i-a trimis doar mai devreme acasă.

„Hunedoara este un oraş fără prea multe oportunităţi în ce priveşte distracţia. Nu este animat seara, aşa că am profitat de sărbătoarea din zilele acestea pentru a mă simţi buine alături de prieteni pe terase”, spune Marius, un tânăr din localitate.

„A fost o atmosferă veselă, deşi m-am săturat de atâţia vânzători ambulanţi care caută să ne înşele cu tot felul de prostii, pe care insistă să ni le vândă. Aş fi preferat să nu fie invitaţi la festival”, spune Ioana, o altă tânără.

Şi în municipiul Deva, timp de patru zile au fost organizate „Serbările cetăţii”. Au avut loc concerte, parade, expoziţii şi un târg al meşterilor populari la care au participat meşteşugari din întreaga ţară, dar atmosfera a fost mai liniştită faţă de cea a petrecerilor stradale din Hunedoara. Şi ploaia a afectat, din plin, mai ales duminică, sărbătoarea devenilor.

Hunedoara: muzicanţii stradali de 1 Mai


Vă recomandăm şi:

Jandarmi acuzaţi că au agresat un tânăr în timpul Festivalului Tineretului        Un tânăr din Hunedoara susţine că a fost agresat de jandarmi, pentru că a refuzat să îi însoţească la secţie. Incidentul s-a petrecut în timpul „Festivalului tineretului”, care are loc în aceste zile.

Poftiţi la bâlci! Centrul Hunedoarei a fost „confiscat” de petrecăreţii de 1 Mai        Vremea mohorâtă de astăzi a redus numărul amatorilor de grătare de 1 Mai în zonele de agrement din împrejurimile Hunedoarei. În schimb, petrecerile au avut loc în centrul municipiului, pe Bulevardul Dacia.

Vunk, Sistem, 3 Sud Est şi Holograf vor concerta la poalele Cetăţii Devei        Cetatea Devei va fi promovată prin concerte muzicale, în cadrul unui festival finanţat prin fonduri de la Uniunea Europeană.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite