FOTO Alternativă la lipsa unui mall: târgul de vechituri a devenit cel mai aglomerat loc din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi dintre hunedorenii care ajung în târg trec nepăsători pe lângă mărfurile expuse. FOTO: ADEVĂRUL. D.G.
Cei mai mulţi dintre hunedorenii care ajung în târg trec nepăsători pe lângă mărfurile expuse. FOTO: ADEVĂRUL. D.G.

Fiecare sâmbătă transformă zeci de hunedoreni în comercianţi de vechituri. Oamenii îşi ocupă câţiva metri pătraţi din terenul fostului patinoar al municipiului, pe care îşi înghesuie marfa adusă de acasă.

Târgul de vechituri din Hunedoara a devenit un adevărat loc de pelerinaj săptămânal pentru mii de localnici, dar şi o sursă de venituri a afaceriştilor de ocazie.

„Se spune că aici găseşti tot ce îţi poţi imagina, în afară de lucrurile de care ai cu adevărat nevoie”, este de părere Marcel, unul dintre pensionarii care a venit la târg de dimineaţă, pentru a vinde câteteva haine, mănuşi, un baston şi alte obiecte vechi de care spune că nu mai are nevoie.


Atmosfera talciocului este pitorească
Cele mai multe dintre miile de obiecte aşternute în faţa trecătorilor au preţuri derizorii faţă de valoarea la care ar fi fost puse în vânzare, noi, pe rafturile magazinelor.

Preţurile din târg pornesc de la 0,5 lei pentru vederile cu Hunedoara şi ajung până la câteva sute de lei pentru electronicele second hand şi telefoanele mobile. Aproape totul este negociabil. „Am petrecut câteva zeci de minute, plimbându-mă prin târg, însă nu am găsit nimic deosebit, pe care să îmi cheltui banii. Azi nu am avut noroc”, spune Radu, un tânăr de 20 de ani care vine în fiecare sâmbătă în talcioc.

Sărăcia răzbate în atmosfera acoperită de fumul grătarelor pe care sfârâie micii şi de gălăgia în care comercianţii îşi promovează marfurile. Târgul se încheie la orele amiezii.

Citeşte şi:

FOTO O lume dispărută şi uitată: cimitirul vechi al evreilor din Hunedoara a fost părăsit şi lăsat pradă vandalilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite