Explicația cinică a tânărului care și-a aruncat iubita de la etajul al treilea: „Să moară!”

0
Publicat:

Un tânăr din Călan care și-a agresat iubita și a aruncat-o apoi de la etajul al treilea al unui bloc din Călan, își așteaptă sentința. După gestul său, acesta a avut o atitudine lipsită de regrete.

Zona din Călan unde a avut loc agresiunea. Sursa: Google Maps.
Zona din Călan unde a avut loc agresiunea. Sursa: Google Maps.

Curtea de Apel Alba Iulia va pronunța, la următorul termen de judecată, sentința finală în dosarul în care Florian Matei (20 de ani) a fost acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul trei al unui bloc din Călan.

În procesul judecat, pe fond, la Tribunalul Hunedoara, bărbatul din Călan inculpat pentru tentativă de omor, a fost condamnat la cinci ani de închisoare și la plata unor daune morale de 10.000 de euro către victima sa.

Florian Matei a fost arestat și pus sub învinuire după ce în seara de 5 februarie 2022, în timp ce se afla în locuința unchiului său, împreună cu partenera sa în vârstă de 18 ani, pe fondul unui conflict spontan, a lovit-o pe aceasta cu pumnii și picioarele.

„După ce a observat că era plină de sânge și nu mai mișca, a ridicat-o și a transportat-o afară din locuință, până la capătul holului de la etajul trei, în balcon, aruncând-o pe persoana vătămată peste balustradă, de la o înălțime de 9,6 metri față de sol. În urma agresiunilor și căderii acesteia de la înălțime, i-au fost provocate leziuni și fracturi care au necesitat 110 – 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, punând în primejdie viața persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriu.

Un vecin care a auzit gălăgie, a ieșit din locuință și l-a întrebat pe tânăr ce a făcut. „Ce să fac? Am aruncat-o pe ... jos”, i-a răspuns acesta, potrivit declarațiilor martorului.

Vecinul, surprins de cele auzite, l-a întrebat dacă spune adevărul, moment în care Matei i-a răspuns pe un ton liniștit că da, afirmând în continuare că: „Dă-o în... , merg la pușcărie. Am aruncat-o de la etajul 3, dă-o în... , să moară!”

La scurt timp, la fața locului a ajuns echipajul medical, care a transportat-o pe victimă la spitalul din Hunedoara. Ulterior, pentru a-i salva viața, medicii au decis ca tânăra să fie transferată la o clinică din Timișoara, unde a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale.

În fața instanței, bărbatul a recunoscut faptele, pentru a putea beneficia de reducerea cu o treime a limitelor legale de pedeapsă. Acesta se află, în prezent, în Penitenciarul Aiud.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite