Drumul spre Poiana Pelegii din Parcul Naţional Retezat va fi deschis circulaţiei maşinilor. Reparaţiile au ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recepţia lucrărilor de reparaţii la drumul judeţean dintre Lacul Gura Apelor şi Poiana Pelegii va fi făcută la începutul săptămânii viitoare.

De săptămâna viitoare, turiştii care se îndreaptă spre Parcul Naţional Retezat vor putea circula cu maşinile până la Poiana Pelegii, pe sectorul de 20 de kilometri al Drumului Judeţean 685, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

Drumul, singurul accesibil autoturismelor din Parcul Naţional Retezat, este închis circulaţiei de la începutul anulu trecut. „Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson se impune din cauza fenomenelor de îngheţ-dezgheţ şi a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistenţă a drumului, existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii are ca scop prevenirea unor accidente nedorite”, informa, la acea vreme, Consiliul Judeţean Hunedoara.

Pe tronsonul Gura Apei - Rotunda lucrările de reparaţie sunt coordonate de către Consiliul Judeţean Hunedoara, iar de la Rotunda - Gura Bucurei (Poiana Pelegii) de către Direcţia Silvică Hunedoara.

Vor fi impuse restricţii de circulaţie, iar şoferii maşinilor cu masa mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea folosi drumul judeţean.

Numărul turiştilor care urcă în Parcul Naţional Retezat pentru a vizita Lacul Bucura a scăzut drastic după închiderea drumului, însă mulţi iubitori de munte se declară bucuroşi. Turiştii comozi care foloseau drumul pentru a ajunge în Poiana Pelegii lăsau în urma lor tone de gunoaie, la care se adăuga poluarea produsă de gazele de eşapament. La capătul acestui drum, se dezvăluie una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Parcului Naţional Retezat: Poiana Pelegii, un loc campare aflat la circa o oră şi jumătate de mers spre Lacul Bucura, cel mai întins din Masivul Retezat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avertizare pentru turiştii din Retezat: drumul spre Poiana Pelegii este blocat. Autorităţile au decis închiderea lui

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite