Drama Arabelei, asistenta care şi-a ucis pruncul născut de Anul Nou, în toaletă. Detalii despre cum a procedat tânăra şi de ce a ascuns sarcina de fostul iubit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabela Şaran, asistenta medicală judecată pentru că şi-a ucis pruncul născut în dimineaţa Anului Nou, ascunde o dramă înfiorătoare. Magistraţii vor decide soarta tinerei, achitată în primă instanţă pentru crima de care a fost acuzată.

Curtea de Apel Alba Iulia va decide soarta Arabelei Şaran, tânăra asistentă medicală din Petroşani judecată sub acuzaţia că şi-a ucis pruncul pe care l-a născut în dimineaţa Anului Nou, din 2016. Instanţa judecă apelul la dosarul în care, pe fond, Tribunalul Hunedoara a decis achitarea Arabelei Şaran, pe motivul existenţei unei cauze care înlătură caracterul penal al faptei. Mai exact, pentru că nu avea discernământ, în momentul săvârşirii faptei.

În perioada ianuarie 2016 - iulie 2016, Arabela Şaran a fost arestată preventiv.

Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 1 ianuarie 2016, tânăra de 30 de ani a născut în baia locuinţei, la termen, un copil viu pe care l-a introdus într-o pungă de plastic, l-a înfăşurat cu aceasta şi l-a transportat la ghena de gunoi situată în faţa blocului unde l-a abandonat la o temperatură de circa minus 15 grade Celsius. Copilul a fost găsit în ghena de gunoi, câteva ore mai târziu, fiind decedat. „Inculpata şi-a continuat cursul normal al vieţii prezentându-se la serviciu în data de 4 ianuarie 2016 unde şi-a îndeplinit atribuţiile obişnuite”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Amănunte mai puţin cunoscute au fost scoase la lumină în timpul procesului judecat la Tribunalul Hunedoara, după audierea martorilor şi expertizele efectuate.

Nu a spus nimănui de sarcină
Procurorii au susţinut că, fără nici un dubiu, Arabela Şaran a acţionat cu premeditare, că aceasta, după ce şi-a făcut testul de sarcină, nu i-a comunicat concubinului său faptul că este gravidă, ascunzând acest lucru de toţi cei apropiaţi, nu s-a prezentat la medic pentru a fi înregistrată în evidenţe iar, după naştere, a aruncat fătul la ghena de gunoi, moartea acestuia datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă hipotermiei.
Arabela Şaran a recunoscut că a născut acasă un făt despre care afirmă că l-a crezut mort, pe care după naştere l-a introdus în pungi menajere pe care le-a aruncat la tomberonul de gunoi din apropierea locuinţei. Ea a mai adăugat că nu a încercat resuscitarea fătului la momentul când a avut reprezentarea morţii acestuia, dar nici că a intenţionat vreodată suprimarea vieţii acesteia. A precizat că deznodământul fatal pentru făt a fost urmarea unui cumul de factori cum ar fi relaţia personală cu concubinul său, tatăl fătului care s-a despărţit de ea fără să aibă posibilitatea de a-i spune despre sarcină, dar şi fără vreo speranţă de împăcare, relaţia personală cu familia care nu i-a acordat sprijin moral şi a fost împotriva relaţiei de concubinaj cu fostul iubit, dar şi a unei situaţii medicale temporare.

L-a născut în baie
Arabela a avut o relaţie de concubinaj cu un bărbat aproximativ şapte ani, relaţie care s-a terminat la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie 2015, când fostul iubit s-a mutat în apartamentul său, iar inculpata nu a vrut sa-l însoţească, anterior el fiind plecat în Suedia la muncă. După plecarea lui în Suedia, Arabele Şaran a constatat că este însărcinată. Fostul iubit afirma că şi-ar fi dorit o familie împreună cu ea şi ca aceasta nu i-a spus de sarcină, iar tânăra declara ca bărbatul a pus capăt relaţiei, că a încercat sa-i spună despre sarcina însă atitudinea lui a făcut-o să renunţe.

„În data de 31 decembrie 2015 inculpata, acasă fiind, a constatat după lăsarea întunericului, că a început să sângereze şi să aibă contracţii specifice declanşării procesului naşterii. După ce contracţiile şi durerile specifice au devenit mai intense, Arabela s-a deplasat în baia locuinţei, s-a aşezat pe vasul de toaletă având senzaţia de defecare, moment în care a avut loc expulzia fătului, care a căzut lângă vasul de toaletă, pe pardoseală. În acel moment, potrivit declaraţiilor sale, tânăra a constatat că fătul nu plânge şi, punând mâna pe el, a constatat că este rece, crezând astfel că este mort. După ruperea cordonului ombilical şi în condiţiile în care copilul nou născut a rămas pe pardoseala băii, lângă vasul de toaletă, inculpata a intrat în vană unde a expulzat şi placenta şi restul de cordon ombilical. După oprirea sângerării, s-a deplasat în bucătărie, de unde a luat două pungi destinate depozitării gunoiului, în care, în una a introdus copilul nou născut pe care l-a luat de jos, de pe pardoseala băii, iar în cealaltă pungă a introdus placenta şi restul de cordon ombilical expulzate, a înfăşurat punga de gunoi în jurul copilului nou născut, a băgat cele două pungi  într-o altă pungă de plastic mai mare şi s-a deplasat în afara blocului, la containerul de gunoi din apropiere, unde le-a aruncat, fiind identificate a doua zi de un localnic. La momentul la care tânăra a aruncat copilul nou născut în container temperatura atmosferică era de aproximativ -15 grade”, se arată în dosar.

Tânăra a fost supusă unor expertize medico-legale, într-una stabilindu-se că a avut discernământul păstrat, iar în cealaltă că l-a avut abolit.


Vă recomandăm şi:

Drama fetelor violate de două ori pe săptămână de tatăl pervers. Una dintre victime a cerut salvarea călăului: „Mi-am injectat singură spermă în vagin”

După zece ani petrecuţi în închisoare pentru viol şi incest, Nicolae Şişu a continuat să susţină că este nevinovat în faţa acuzaţiilor aduse şi apoi retractate de fosta sa familie şi a cerut punerea în libertate. Hunedoreanul şi-a molestat ambele fiice, iar ancheta a scos la iveală detalii înfiorătoare, dar şi declaraţii stranii ale victimelor.

Tânăra gravidă prin sex oral şi orgasmul care a adus orbirea. Mituri stranii despre sex care s-au dovedit adevărate

Numeroase mituri ciudate despre sex au fascinat lumea din cele mai vechi timpuri. Au fost cazuri în care prejudecăţile bizare s-au dovedit adevărate, potrivit unor mărturii confirmate de specialişti.

Coşmarul adolescentei violate în fosta unitate militară: eleva răpită şi abuzată sexual a scăpat de pervers, fugind goală în stradă

O clădire dezafectată dintr-o fostă unitate militară a fost locul unde o adolescentă de 15 ani, răpită de pe stradă, a fost violată şi supusă perversiunilor sexuale. Ancheta a scos la iveală amănunte şocante despre drama suferită de minoră, pe care autorităţile nu au făcut-o publică. Autorul infracţiunii a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Drama prostituatei Florica, terorizată de violatorul îndrăgostit de ea: tânăra a fost legată, tunsă cu cuţitul şi violată, dar s-a temut să-şi reclame călăul

O tânără de 33 de ani a trecut prin momente cumplite după ce a căzut în mâinile unui violator care se îndrăgostise de ea. Ancheta în urma căreia a fost condamnat bărbatul a scos la iveală amănunte înfiorătoare: femeia, care îşi câştiga existenţa din prostituţie, a fost ţinută prizonieră, legată de mâini, crestată cu cuţitul şi violată. Violatorul a solicitat revizuirea pedepsei de cinci ani de închisoare.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite