Doi mineri au ajuns în stare gravă la spital. S-au electrocutat în EM Lonea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a petrecut în EM Lonea. FOTO: ADEVĂRUL. Arhivă.
Accidentul s-a petrecut în EM Lonea. FOTO: ADEVĂRUL. Arhivă.

Doi electricieni care îşi desfăşurau activitatea în Exploatarea Minieră Lonea s-au electrocutat marţi, în timp ce efectuau lucrări electrice la un puţ din mină. Au suferit arsuri pe mâini şi pe faţă, iar în prezent sunt internaţi la spitalul din Petroşani.

Un nou accident de muncă s-a petrecut într-o exploatare minieră din Valea Jiului. În cursul zilei de astăzi, doi angajaţi ai Minei Lonea au suferit arsuri pe mâini şi pe faţă,în urma unei electrocutări

”Cei doi angajaţi au intervenit la un contactor de forţă de la un generator de curent de la puţul cu schip al minei Lonea. S-a generat un arc electric ce i-a surprins pe cei doi electricieni care au suferit arsuri pe ambele mâini şi pe faţă”, a declarat Gabriel Petrescu, directorul Diviziei Miniere din cadrul EM Lonea, potrivit gazetadedimineata.ro.

Accidentul a avut loc la suprafaţă, în clădirea puţului cu schip, înainte ca cei doi mineri să schimbe contactorul. Potrivit medicilor, cele două victime au suferit arsuri de gradul al doilea şi au rămas internaţi în secţia de Terapie Intensivă - Chirurgie Plastică din Spitalul Petroşani, starea lor fiind stabilîă, potrivit managerului Alin Vasilescu. Cauzele accidentului de muncă nu au fost elucidate până în prezent.


Vă recomandăm şi:

Miner rănit grav într-un accident petrecut în Exploatarea Minieră Paroşeni

Un accident grav s-a petrecut astăzi în Exploatarea Minieră Paroşeni. Un angajat al exploatării, în vârstă de 36 de ani, şi-a strivit mâna, pe care a prins-o între canalelel transportorului de cărbune.

Agonia mineritului, tratată la Spa: parc acvatic ridicat pe ruinele minei Uricani

Uricani, unul dintre cele mai sărace şi izolate oraşe din judeţul Hunedoara, va avea parc acvatic, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara. Baza de agrement ar urma să fie construită în următorii ani, în perioada în care ultimii ortaci de la mina Uricani vor ieşi definitiv din subteran.

VIDEO Agonia Barburei, satul foştilor căutători de aur din Munţii Metaliferi

Doar 120 de oameni mai trăiesc în casele satului hunedorean Barbura, înfiinţat în urmă cu două secole în Munţii Metaliferi, în apropierea zăcămintelor de aur şi cupru. Cele două mine din sat au fost închise, iar localnicii se plâng de dezastrul ecologic şi social care a urmat mineritului.

FOTO VIDEO Barza, satul părăsit de pe muntele de aur. Dezastrul exploatării aurifere jefuite timp de un deceniu

Exploatarea auriferă Gura Barza a intrat în urmă cu opt ani în programul guvernamental de închidere a minelor, însă oamenii din zonă nu s-au ales cu nimic: fostul complex minier a fost devastat în întregime, foştii mineri nu au mai avut posibilitatea să îşi găsească alte locuri de muncă, iar comunitatea de la poalele Munţilor Apuseni se mai poate mândri doar cu trecutul „muntelui de aur”

Agonia mineritului: Termocentrala Mintia importa cărbune de 80 de milioane de dolari, în timp ce minerii îşi pierdeau locurile de muncă

Situaţia disperată în care au ajuns minerii din Valea Jiului poate fi pusă pe seama unor măsuri de neînţeles pentru cei care lucrează în această zonă, luate de şefii termocentralei Mintia, inclusă în prezent în Complexul Energetic Hunedoara. Aceştia au preferat să importe cărbune de zeci de milioane de euro, în loc să îl aducă din Vale. Importurile au fost oprite abia în primăvara acestui an.

Cum s-a transformat Valea Jiului în Jalea Viului: oraşele miniere hunedorene intrate în cursa supravieţuirii

Valea Jiului, una dintre cele mai sărace zone din judeţul Hunedoara, a fost măcinată în ultimele două decenii de probleme sociale. Declinul aglomerării urbane s-a accentuat după anul 1995, o dată cu primele disponibilizări masive din minerit, iar în prezent cele şase oraşe din Valea Jiului (Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani) supravieţuiesc cu greu situaţiei dificile din economie.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite