Cum s-a luptat ucigaşul a cinci oameni să scape de 66 de zile de temniţă. Cu patru zile înainte de crime, Beniamin Laichici fusese amendat de ruda unei victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumit că i-au fost adăugate 66 de zile la pedeapsa de 25 de ani de închisoare, primită pentru cele cinci crime comise în 1995, Beniamin Laichici, eliberat condiţionat din septembrie, le-a contestat în instanţă, însă nu a câştigat procesul.

În 9 noiembrie 2017, Curtea de Apel Cluj a respins, prin sentinţă definitivă, cererea depusă de Beniamin Laichici de a-i fi reduse 66 de zile de închisoare care se adăugau pedepsei primite pentru uciderea a cinci oameni.

În ultimele luni, atât Tribunalul Mureş, cât şi Tribunalul Bistriţa au respins contestaţiile la executare depuse de fostul condamnat, eliberat între timp din închisoare. Autorul masacrului din Deva anului 1995 intentase procesele pentru a scăpa de cele 66 de zile de închisoare în plus, în speranţa că termenul de împlinire a pedepsei de 25 de ani de închisoare va fi redus de la data de 10 mai 2020 la data de 6 martie 2020. Cele două luni în minus ar fi însemnat eliberarea sa condiţionată mai devreme de luna septembrie a acestui an.

Beniamin Laichici a solicitat să îi fie înlăturate cele 66 de zile de închisoare contravenţională, primită printr-o sentinţă din 1996.

„Petentul arată că a fost arestat preventiv la data de 7 martie 1995 în baza mandatului nr. 32 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Menţionează că din data de 7 martie 1995 execută pedeapsa închisorii de 25 de ani, neîntrerupt. La data de 2 martie 1995 a fost amendat cu 20.000 lei de către Poliţia Deva, respectiv de un membru din familia unei victime, (n.r. pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice), iar la data de 6 martie 1995 a împuşcat mortal acea victimă, astfel că acea amendă, neachitată, a fost transformată în 66 zile închisoare contravenţională. Petentul arată că la acel moment era deja condamnat la detenţie pe viaţă prin Sentinţa penală nr. 73/1996 pronunţată la 5 aprilie 1996 a Tribunalului Hunedoara. Prin înscrisurile depuse la dosar, petentul a invocat că în baza Ordinului Ministrului Justiţiei, directorul Penitenciarului Bistriţa i-a modificat Sentinţa penală nr. 218/19.03.2014 pronunţată de Tribunalul Timiş, prelungindu-i astfel pedeapsa de 25 de ani închisoare cu 66 zile”, se arăta în cererile lui Beniamin. Contestaţia formulată a fost considerată nefondată şi a fost respinsă.

Cronica atrocităţilor

În 6 martie 1995, Beniamin Laichici s-a predat Poliţiei din Deva după ce a ucis cinci oameni. Cu o seară în urmă, Beniamin Laichici a împrumutat o armă de vânătoare, iar în 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi până la Abrud, unde locuiau cumnaţii săi. L-a ucis pe unul dintre ei, dar şi pe un vecin al acestuia. Ucigaşul s-a întors în Deva, unde a mai omorât un bărbat. A treia victimă a fost executată cu patru focuri de armă. Câteva ore mai târziu, Beniamin s-a prezentat la locul de muncă al soţiei sale, unde a împuşcat în cap o tânără care era colegă de serviciu cu soţia sa. Setea de sânge I s-a potolit după ce a mai ucis cu patru focuri de armă pe şeful său, cel bănuit de legături amoroase cu soţia sa. A fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar ulterior instanţele au decis transformarea pedepsei într-una de 25 de ani de închisoare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de teroare trimisă din puşcărie de un criminal odios, proaspăt eliberat: „Vă voi executa prin dinamitare şi voi scrie istoria cu sângele copiilor“

Vestea eliberării din închisoare a lui Beniamin Laichici, după 22 de ani ispăşiţi pentru cele cinci crime săvârşite într-o singură zi, a produs tulburări mari foştilor săi apropiaţi. O nepoată de-a fostului condamnat cere o protecţie împotriva lui, după în anii trecuţi a primit numeroase scrisori de ameninţare cu moartea de la el.

De ce a fost eliberat Beniamin Laichici după 22 de ani de puşcărie. A împuşcat mortal cinci oameni, într-o singură zi

Cel mai odios criminal al anilor 1990 a fost eliberat din închisoare. Soluţia a fost pronunţată de Tribunalul Bistriţa Năsăud, care a motivat, printre altele, că acesta a participat la un program educativ.

Mărturia poliţistului care a fugit după cel mai temut asasin din Deva: „Am auzit focurile trase pe stradă şi am alergat la el, dar... nu aveam pistolul la mine”

Poliţistul Sever Vecleniţ a fost martorul celei de-a cincea crime săvârşite de Beniamin Jian Laichici, unul dintre cei mai odioşi criminali din anii '90, şi a relatat că a fost la un pas să îl captureze pe asasin, de unul singur, însă lipsa pistolului l-a împiedicat să o facă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite