COVID-19 în judeţul Hunedoara. Bilanţ sumbru în localităţile aflate în carantină din cauza îmbolnăvirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
ARHIVĂ. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Deşi se află în carantină zonală de la începutul acestei săptămâni, în Petroşani, Brad şi Simeria rata îmbolnăvirilor cu Covid 19 continuă să fie ridicată.

Incidenţa îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2 în judeţul Hunedoara a ajuns la 4,55 cazuri la mia de locuitori, iar în 44 de localităţi hunedorene depăşeşte 3 cazuri la mie. În Petroşani, Brad şi Simeria, localităţi unde autorităţile au instituit carantina zonală, numărul cazurilor de Covid 19 a rămas ridicat.

Primarul Petroşaniului, revoltat după carantinarea municipiului. Ridzi a cerut demisia prefectului

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Două municipii şi un oraş intră în carantină zonală

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Lista localităţilor „roşii”. Ce municipiu a trecut de 300 de cazuri


Conform informaţiilor prezentate vineri de Direcţia de Sînătate Publică a judeţului Hunedoara, Petroşani înregistrează 244 de cazuri la o populaţie de 40.427 de locuitori (6,04 cazuri la mie), Brad înregistrează 114 cazuri la o populaţie de 15.303 locuitori (7,45 cazuri la mie) şi oraşul Simeria înregistrează 88 cazuri la o populaţie de 13.563 locuitori (6,49 cazuri la mie), conform informaţiilor prezentate, joi, de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara.

Şi municipiul Orăştie a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori. A înregistrat, vineri, 132 de cazuri la o populaţie de 21.697 locuitori (6,08 cazuri). Hunedoara are o rată de 4,63 cazuri la mia de locuitori, Haţeg 5,61 cazuri la mia de locuitori, Călan 4,61 cazuri la mia de locuitori, iar Deva 4,38 cazuri la mia de locuitori.

Trendul îmbolnăvirilor cu Sars-Cov 2 a fost crescător în ultimele săptămâni în judeţul Hunedoara, de la 60 de cazuri noi pe zi, la peste 130 zilnic, potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara. Vineri au fost înregistrate 203 noi infectări în judeţ.

Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce au fost achitaţi medicii oncologi arestaţi de DIICOT, în 2013: „Au dat o şansă la viaţă bolnavilor”

Vaccinarea cadrelor didactice împotriva COVID-19 a început în judeţ. Câţi dascăli s-au programat

Vaccinare împotriva COVID 19 derulată în premieră în judeţul Hunedoara, cu medici voluntari

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite