Coronavirus, situaţia la zi în Hunedoara. Aproape 400 de îmbolnăviri în judeţ. Câţi oameni s-au vindecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Peste 370 de oameni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, în judeţul Hunedoara. Mai mult de 10 la sută dintre ei au decedat.

UPDATE: 12 pacienţi de la Spitalul municipal Hunedoara s-au vindecat şi vor fi externaţi.

Ştirea iniţială:

Judeţul Hunedoara a înregistrat vineri 372 de persoane infectate cu virusul Covid 19. Dintre acestea 63 au fost vindecate şi s-au externat din spitale, însă cel puţin 41 au decedat. Dintre decedaţi, majoritatea aveau şi alte afecţiuni grave.

Cel puţin 37 de cadre medicale de la spitalele din judeţul Hunedoara au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Trei cămine pentru vârstnici (Orăştie, Brănişca şi Baia de Criş) se află în carantină, ca urmare a infectării mai multor pacienţi şi a angajaţilor lor.

Cei mai mulţi dintre pacienţii cu Covid 19 din judeţul Hunedoara, peste 150, sunt trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva – unitate Covid. Deocamdată, însă, testele Covid 19 efectuate pacienţilor din judeţul Hunedoara sunt trimise în clinicile din Cluj-Napoca şi Timişoara, astfel că procesul de diagnosticare a noilor cazuri de îmbolnăviri în judeţ a rămas anevoios.

Peste 400 de hunedoreni se află în carantină, iar peste 2.000 sunt în autoizolare la domiciliu. În 16 aprilie, în judeţul Hunedoara poliţiştii au amendat peste 170 de oameni pentru nerespectarea  prevederilor ordonanţelor dispuse în contextul Stării de Urgenţă şi a pandemiei de Covid 19. Amenzile s-au ridicat la 250.000 de lei. Jandarmii au dat, la rândul lor 17 amenzi, n valoare de 37.400 de lei.

Până astăzi, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate şi externate.Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat.


Mai puteţi citi şi:

Coronavirus în judeţul Hunedoara. Încă trei decese raportate: doi vârstnici şi un bărbat de 49 de ani

Coronavirus în judeţul Hunedoara. Încă un deces: Mircea Zidărescu, de 47 de ani, internat cu o boală gravă

VIDEO Gest umanitar al poliţiştilor. Au donat sânge pentru a ajuta o familie greu încercată

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite