Complexul Energetic Hunedoara a oprit căldura în Petroşani. Mii de oameni sunt afectaţi, după ce n-au plătit facturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SE Paroşeni. FOTO: Daniel Guţă.
SE Paroşeni. FOTO: Daniel Guţă.

Complexul Energetic Hunedoara a anunţat oprirea furnizării agentului termic în apartamentele din municipiul Petroşani, după ce doar 50 la sută dintre localnicii racordaţi la reţeaua administrată de Termocentrala Petroşani şi-au achitat facturile.

Sucursala Electrocentrale Paroşeni din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara a sistat furnizarea energiei termice către agenţii economici, instituţiile publice şi populaţia municipiului Petroşani, a informat Complexul Energetic Hunedoara, într-un comunicat.

„Faptul că nivelul încasărilor pentru contravaloarea energiei termice livrate în Petroşani nu a atins nivelul minim de 80 la sută din totalul facturilor emise şi scadente aferente perioadei de iarnă 2016-2017, SE Paroşeni a fost pusă în imposibilitatea de a onora comanda emisă de către S.C. Termoficare Petroşani S.A pentru luna în curs reprezentând agent termic pentru încălzire şi apă caldă”, a informat Complexul Energetic Hunedoara. Gradul de încasare al facturilor scadente pentru agentul termic livrat în iarna 2016-2017 este de 50,06%.

O măsură similară a fost luată de CEH în octombrie 2016, când sute de locuinţe din Petroşani racordate la sistemul centralizat al municipiului au rămas în frig, deşi temperaturile de afară au scăzut sub zero grade. Atunci, compania a oprit furnizarea agentului termic, de care beneficiau 6.000 de localnici, pentru datorii neachitate în valoare de 3,5 milioane de lei.


Vă recomandăm şi:

Uricani, oraşul care dispare odată cu mineritul: statuile stahanoviştilor care dau culoare cartierelor „sovietice“ şi monumentul marilor ţepe

Cel mai izolat oraş al judeţului Hunedoara are mai puţin de 9.000 de locuitori, majoritatea pensionari din minerit. În ultimii ani tot mai multe dintre locuinţele construite în anii 1960 – 1970 în Uricani au fost lăsate pustii. Oraşul impresionează prin linişte, dar mai ales prin monumentele sale ciudate: copii ale operelor lui Brâncuşi, statui ale minerilor stahanovişti şi monumentul “ţepelor”.

Mitul oţelarului Ştefan Tripşa, eroul Muncii Socialiste pe care comuniştii l-au transformat într-un personaj fabulos

Ştefan Tripşa a fost unul dintre cele mai cunoscute personaje din trecutul comunist al Hunedoarei. A devenit celebru în anii 1960, după ce a primit titlul de Erou al Muncii Socialiste – RPR, pentru performanţele sale în Oţelărie. În anii 1960, noul erou stahanovist a fost răsfăţatul presei, al publiciştilor şi al autorităţilor, care l-au transformat într-un oţelar legendar, cu calităţi fabuloase.

Catastrofa de la Certej, cu 89 de morţi, în notele secrete: ultimele cadavre au fost scoase din mâlul de steril după opt zile

Aroape 100 de oameni au murit în urma celei mai mari catastrofe miniere din ultima jumătate de secol. În dimineaţa de 30 octombrie 1971, mâlul toxic din iazul de decantare al Exploatării miniere de la Certej – Săcărâmb a înghiţit un cartier muncitoresc. Arhivele fostei Securităţi păstrează o serie de note informative despre urmările tragediei colective şi despre modul cum au reacţionat autorităţile în faţa acesteia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite