Compania germană care a vrut să ridice o fabrică pe ruinele fostului combinat a fost alungată. Consilierii au refuzat investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona în care se află terenul. FOTO: Primăria Hunedoara.
Zona în care se află terenul. FOTO: Primăria Hunedoara.

O parte a consilierilor locali din Hunedoara s-a opus vânzării terenului de 80.000 de metri pătraţi unei companii germane care intenţiona să construiască o fabrică de componente auto, după ecologizarea zonei ocupată în trecut de ruine ale complexului siderurgic Hunedoara.

Consiliul Local Hunedoara a dezbătut, vineri, vânzarea unui teren de 80.000 de metri pătraţi în zona Peştişul Mare, unei companii germane care urma să construiască o fabrică de piese plastic şi cauciuc pentru industria auto.

Consilierii locali ai PNL şi PER s-au opus vânzării terenului, fie pentru că au considerat că preţul la care acesta a fost estimat e prea mic, fie anunţând că nu vor să vândă terenul, ci referă să îl concesioneze, pe viitor, dacă alţi investitori se vor arăta interesaţi. „Noi, dacă vindem acum, nu o să mai fim proprietari. S-ar putea ca firma să dea faliment, să plece în Asia, în Africa, peste 10 - 15 ani. Este interesul nostru să păstrăm terenul şi să-l oferim la altă firmă”, a motivat consilierul local Bogdan Giurgiu (PER).

Astfel, proiectul a fost respins, iar planurile companiei germane au fost refuzate.

Prin proiectul de hotărâre se propunea aprobarea vânzării prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de opt hectare într-o zonă în care au funcţionat secţii ale combinatului siderurgic, rămasă neecologizată de peste un deceniu, şi care nu dispune de utilităţi.

„Prin cererea depusă SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co.KG Germania solicită acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului susmenţionat pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc. Prin Raportul de evaluare, expertul evaluator arată că valoarea de piaţă pentru terenul respectiv este 1.190.270 lei (256.000 EUR), respectiv 14,88 lei/mp (3,2 EURO/mp). Valoarea nu conţine TVA”, a informat Consiliul Local Hunedoara”, informa Consiliul Local Hunedoara.

Primăria estima că vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Soarta ultimei mari investiţii din Parâng: telescaunul cu staţie de pornire în curtea unui hotel, construit de primărie

Ultima mare investiţie din Staţiunea Parâng a fost construirea unui telescaun al cărui traseu porneşte din curtea unui hotel şi urcă peste doi kilometri. Instalaţia a fost achiziţionată de Primăria Petroşani însă nu a revigorat viaţa turistică a staţiunii aşa cum spera conducerea instituţiei. „Bijuteria” din Parâng este defectă de peste o săptămână.

Centru de afaceri nou pe vechile ruine ale combinatului. 20 de hectare de teren au fost ecologizate şi sunt oferite gratuit

Aproape 20 de hectare de teren, situate în împrejurimile Castelului Corvinilor, sunt oferite gratuit investitorilor care creează locuri de muncă în Hunedoara. Parcul de afaceri înfiinţat printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană a fost inaugurat, în urma unei investiţii de aproape zece milioane de euro.

O primărie oferă 1.350.000 de lei pe zece tunuri de zăpadă. Ce alte „tunuri” au descoperit DNA şi Curtea de Conturi în investiţiile din domeniul schiabil

Primăria Lupeni vrea să doteze staţiunea Straja cu tunuri de producere a zăpezii artificiale şi este dispusă să cheltuiască aproape 1.350.000 de lei pentru achiziţia lor. În ultimii ani, investiţiile în domeniul schiabil au intrat în atenţia Direcţiei Naţionale a Anticorupţiei şi a Curţii de Conturi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite