Combinatul siderurgic de la Hunedoara a fost prădat de sute de hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul Arcelor Mittal Hunedoara ocupă un loc fruntaş între companiile cele mai prădate care activează în judeţ. În 2009 a fost ţinta a peste 130 de furturi pentru care poliţiştii au întocmit dosare penale.

Peste 200 de hunedoreni au fost cercetaţi penal în cursul anului 2009 pentru furturi săvârşite în combinatul siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara. Cuprul, extras din cablurile care trec pe sub platforma industrială şi pe sub ruinele acesteia, este cea mai „vânată” marfă. „Deseori, suspecţii cercetaţi pentru furt calificat au acţionat în grupuri de câte şapte-opt persoane. Furturile au fost comise în repetate rânduri. Hoţii vizau componente de cupru din cablurile scoase din folosinţă, dar şi de la utilajele aflate în stare de funcţionare”, a precizat comisarul şef Nicolae Petruş, comandantul Poliţiei Municipiului Hunedoara.

Lovitură de final de an
În ultimele zile ale anului 2009, poliţiştii şi procurorii din Hunedoara au reuşit capturarea uneia dintre cele mai numeroase grupări care s-a preocupat cu furtul materialelor feroase, de pe platforma siderurgică a municipiului. 21 de persoane, dintre care zece angajaţi ai unor firme de pază din combinat, au fost arestate (trei dintre acestea în lipsă), iar prejudiciul reclamat în acest caz este de 300.000 de lei.    

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite