Cinci hunedoreni au fost amendaţi pentru că au vorbit la telefon în timp ce erau la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci şoferi hunedoreni au portofelul mai uşor după ce au fost amendaţi de poliţişti pentru că au vorbit la telefon în timp ce se aflau la volan. Alţi 25 de conducători auto au fost sancţionaţi din cauză că nu au purtat centura de siguranţă, au depăşit viteza legală şi au făcut depăşiri neregulamentare.

Sancţiunile aplicate reprezintă bilanţul unei acţiuni a poliţiştilor hunedoreni, pusă la cale la finalul săptămânii trecute.

Au amplasat în cascadă 15 radare, toate pe DN7. Finalul: 170 de abateri la regimul circulaţiei, dintre care peste 100 au vizat viteza.

În patru cazuri, pe lângă sancţiunile contravenţionale, şoferii au rămas pietoni pe o perioadă de 90 de zile din cauză că au mers cu o viteză mai mare cu peste 50 de km/h faţă de limita admisă.

Valoarea sancţiunilor depăşeşte 22.630 lei, dintre care peste 16.000 lei este valoarea amenzilor aplicate conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză. De asemenea, s-au reţinut 17 permise de conducere şi s-au retras şapte certificate de înmatriculare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

Acţiunea poliţiştilor hunedoreni a fost realizată în colaborare cu colegii lor din Alba şi Arad, cele 15 radare fiind amplasate în zona limitrofă a celor trei judeţe.

Scopul acţiunii a fost acela de a depista şi sancţiona conducătorii auto care nu respectă limitele legale de viteză, dat fiind faptul că viteza constituie principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave”, a adăugat Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite