Centrul istoric al Devei, în şantier. Cum se vor derula lucrările de reabilitare în Piaţa Unirii

0
0
Piaţa Unirii. Foto: Primăria Deva
Piaţa Unirii. Foto: Primăria Deva

Centrul istoric al Devei va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Amplasamentul a fost predat, luni, constructorilor.

Primăria Deva a predat, luni, constructorilor, amplasamentul unde vor fi realizate lucrările de reabilitare a Centrului istoric din Deva.

Noua „pietonală” a Hunedoarei, în şantier. Zona Sanitas se transformă din temelii cu fonduri europene VIDEO

Secretele buncărului antiatomic ascuns lângă Castelul Corvinilor. Ce plănuiesc autorităţile cu el FOTO

Castelul Corvinilor trăieşte clipe istorice. Ies la lumină frescele unice, care dezvăluie secretul Huniazilor VIDEO

„În prima etapă constructorul va interveni asupra zonei Piaţa Unirii unde se vor executa lucrări de decopertare, dezafectarea instalaţiei existente de iluminat public, recuperarea materialelor şi  a mobilierului stradal (bănci, coşuri de gunoi, jardinière) care vor fi refolosite. Începând de luni, 19 iulie 2021, nu se va mai putea parca pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de pe Bulevardul Iuliu Maniu şi sensul giratoriu din zona Colegiului Naţional Pedagogic - Regina Maria”, a informat Primăria Deva.


Piaţa Unirii. Foto: Primăria Deva.

Şoferii vor putea parca maşinile în parcarea publică din Piaţa Unirii, aflată în apropierea Primăriei  Deva care va funcţiona în regim cu plată. Zona de terase de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918  nu va fi afectată în prima etapă a lucrărilor de construcţii, au precizat reprezentanţii primăriei.

centrul istoric deva foto primaria deva


Piaţa Unirii. Foto: Primăria Deva.

Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Se va amplasa mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.). Se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montaţi piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi. Valoarea totală a contractului de finanţare este de aproape 22 de milioane de lei, cu TVA (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro), investiţia fiind realizată din fonduri europene, cu o cofinanţare de 2 la sută din bugetul general al municipiului Deva.

centrul istoric deva foto primaria deva

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene bizare în Cetatea Devei. Turiştii, uluiţi după ce s-au trezit cu „omul paianjen” cocoţat pe telecabină

Cetatea Devei, reabilitată cu fonduri UE. Lucrările la „palatul medieval” au fost scoase la licitaţie

Mărirea şi declinul Cetăţii Devei. Cum s-a degradat accelerat aşezarea medievală în numai cinci ani FOTO VIDEO

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite