Bilanţul inundaţiilor: circa o sută de gospodării şi mai multe drumuri judeţene sub ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crişul Alb a inundat zeci de gospodării, terenuri agricole şi drumuri
Crişul Alb a inundat zeci de gospodării, terenuri agricole şi drumuri

Revărsarea apelor a afectat şapte comune hunedorene. Au fost inundate 27 de locuinţe şi beciuri, aproape o sută de gospodării şi anexe, precum şi opt kilometri de drumuri judeţene şi comunale. De asemenea, au fost avariate peste 25 de poduri şi podeţe.

În Ajunul Anului Nou, când s-au înregistrat creşteri peste cota de inundaţie a râului Crişul Alb, circa 200 de pompieri, jandarmi şi voluntari au fost implicaţi în acţiuni de limitare a efectelor inundaţiilor. ,,În localitatea Crişcior s-a construit un mal de protecţie din saci cu nisip, pe o lungime de aproximativ 1.000 de metri de-a lungul drumului judeţean 76, pentru protecţia caselor împotriva viiturilor produse pe râul Crişul Alb”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemona Doda. Maluri de protecţie s-au construit şi în localităţile Gura Barza şi Brad, pe o lungime totală de peste 500 de metri.

Acţiunile autorităţilor continuă şi astăzi. Peste 30 de pompieri acţionează în comuna Crişcior cu trei motopompe, pentru evacuarea apei din 40 de gospodării, beciuri şi case. Un al doilea echipaj de pompieri intervine în comuna Vaţa de Jos cu cinci motopompe, pentru scoaterea apei din opt gospodării, beciuri şi fântâni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite