Bărbatul lăsat liber după ce și-a tâlhărit iubita a fost condamnat pentru că i-a ucis apoi mama

0
Publicat:

Cazul unui localnic din orașul Simeria (județul Hunedoara) care a comis o crimă la scurt timp după ce fusese lăsat să plece din sediul Poliției, deși era anchetat pentru tâlhărie, a dus la condamnarea acestuia la ani grei de închisoare.

Daniel Caius Drăgoi. Foto: IPJ Hunedoara.
Daniel Caius Drăgoi. Foto: IPJ Hunedoara.

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 27 de ani și patru luni de închisoare pe Daniel Drăgoi, un localnic din Simeria acuzat că a ucis-o pe mama fostei sale concubine. Cu câteva zile înainte de a comite crima, bărbatul fusese reținut pentru tâlhărie, dar apoi a fost lăsat în libertate.

„Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel”, arată Tribunalul Hunedoara.

Crima din Simeria

În 9 octombrie 2023, Daniel Drăgoi (47 de ani), suspectat că a ucis o femeie de 70 de ani, a fost capturat de polițiști, în Simeria, la două zile după ce a comis crima.

„La vederea oamenilor legii, bărbatul a încercat sa fugă, fiind urmărit si imobilizat, după ce unul dintre polițiști a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, cu arma din dotare”, informa Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Bărbatul fusese dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, însă cu câteva zile înainte de producerea tragediei din ziua de sâmbătă, 7 octombrie, el fusese lăsat liber de polițiști, deși fosta sa parteneră de viață, fiica victimei, l-a reclamat pentru o tâlhărie.

În noaptea de 4 octombrie 2023, în jurul orei 0:15, tânăra a sunat la 112 și a reclamat că Daniel Drăgoi a intrat peste ea în casă și i-a furat mai multe bunuri.

„Bărbatul ar fi pătruns pe fereastră în imobilul situat în orașul Simeria, de unde a luat bijuterii, un telefon mobil și un portofel în care se aflau mai multe documente și o sumă de bani, după care a mers în camera fostei concubine, iar în momentul în care aceasta s-a trezit, bărbatul a pus-o în imposibilitatea de a se apăra apăsând-o cu un prosop în zona gurii pentru a nu putea să strige după ajutor”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Lăsat liber după o tâlhărie

Drăgoi a părăsit locuința, dar a fost prins de polițiști pe o stradă din orașul Simeria.

„A fost imobilizat și condus la sediul Poliției Orașului Simeria, pentru cercetări. În urma controlului corporal, toate bunurile menționate sustrase au fost găsite asupra sa”, arată IPJ Hunedoara. Apoi a fost lăsat în libertate.

Trei zile mai târziu, bărbatul s-a întors din nou la locuința victimelor sale. Se afla sub influența băuturilor alcoolice și ar fi încercat să se împace cu victima.

În casă, bărbatul a găsit-o însă pe mama fostei sale iubite, pe care a lovit-o cu o bâtă și a strangulat-o. Fiica pensionarei s-a întors de la lucru, a găsit ușa casei deschise și pe bărbat în interior.

„Acesta a încercat să o tragă în locuință, posibil cu scopul de a o agresa, însă femeia a reușit să scape, moment în care bărbatul a părăsit locuința și a fugit”, informa Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara

Două zile mai târziu, autorul crimei a fost reținut de polițiști și jandarmi și trimis în arest preventiv.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite