Bărbatul dispărut, în urmă cu aproape două luni, în masivul Parâng a fost găsit mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutările jandarmilor au fost îngreunate de stratul gros de zăpadă
Căutările jandarmilor au fost îngreunate de stratul gros de zăpadă

Căutat zile în șir de salvamontiști și jandarmi, ciobanul Dumitru Florea Cic a fost descoperit de fratele lui în apropierea stânei spre care plecase la sfârșitul lunii ianuarie. Trupul neînsuflețit al ciobanului a fost preluat de medicii legiști.

Dispariția lui Dumitru Cic, în vârstă de 45 de ani, a fost semnalată la sfârșitul lunii ianuarie de către fratele acestuia. Bărbatul plecase spre o stână situată în masivul Parâng dar nu a mai ajuns. Ieri, fratele victimei l-a descoperit, fără suflare, la câțiva zeci de metri de stâna spre care se îndrepta.  Jandarmii montani şi salvamontiştii au transportat trupul neînsufleţit al bărbatului la baza muntelui, de unde a fost preluat de medicii legişti, care vor stabili cauza decesului.
Pentru a-l găsi pe bărbat, jandarmii montani şi salvamontiştii au desfăşurat la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie mai multe acţiuni de căutare în zona în care exista posibilitatea ca bărbatul să se fi rătăcit. În cursul acţiunilor de căutare, jandarmii montani au folosit inclusiv un câine de serviciu pregătit special pentru căutare şi salvare în mediul montan, iar salvamontiştii au folosit un aparat de identificare a semnalului de la telefonul mobil. Acţiunile de căutare au fost întrerupte în cursul lunii februarie, după ce stratul consistent de zăpadă nu a mai permis desfăşurarea acestora.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite