Autobuzele primăriei au fost dotate cu internet gratuit. Măsura luată pentru a încuraja folosirea transportului public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Primăria Deva.
Foto: Primăria Deva.

Autobuzele primăriei care circulă pe traseele din municipiul Deva au fost dotate cu internet wireless gratuit (Wi-Fi). Autorităţile susţin că măsura îi va atrage pe localnici să folosească mijloacele de transport în comun.

Societatea de Transport Public Local şi Primăria Municipiului Deva au dotat autobuzele care asigură transportul public local de călători în oraş, cu internet wireless gratuit (Wi-Fi).

„Începând de vineri, 5 octombrie 2018, mijloacele de transport public în comun din Deva, de pe toate cele şase trasee au montate sisteme de Wi-Fi. Pentru a putea naviga pe internet, călătorii trebuie să scaneze reţelele wireless şi apoi se pot conecta fără niciun fel de parolă de securitate, la reţeaua TPL_DEVA Autobuz. Toate cele şapte autobuze Mercedes-Benz Conecto au inscripţionat pe geamuri simbolul  de Wi-Fi”, a informat Primăria Deva.

Măsura a fost luată pentru a facilita accesul călătorilor la informaţii, în special al tinerilor, care petrec destul de mult timp pe internet, pe reţelele de socializare, în drumul lor spre casă, şcoală sau serviciu, au informat reprezentanţii administraţiei locale.

De la 1 septembrie, autorităţile au decis acordarea de facilităţi şi gratuităţi la transportul local în municipiu, cu autobuzele primăriei. „Beneficiază de acordarea unei reduceri de 100% din preţul abonamentului (gratuit), toţi elevii din învăţământul preuniversitar care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Deva, pe tot parcursul anului calendaristic 2018”, a informat Primăria Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Transportul local a fost pus pe butuci în municipiu. Firma a cerut deconturi de la primărie pentru excursii în Spania 

Mega-proiectele de transport ale epocii Ceauşescu. Povestea celor 3.200 de kilometri de autostradă plănuiţi în anii '60 şi a celui mai mare canal fluvial

Calea ferată Hunedoara - Simeria, pustie din martie. Explicaţiile ministerului după închiderea vechii rute feroviare


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite