Au înşelat un hunedorean cu 2.000 de euro, după ce i-au promis fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul le-a dat banii escrocilor. FOTO: ARHIVĂ.
Bărbatul le-a dat banii escrocilor. FOTO: ARHIVĂ.

Un bărbat şi o femeie sunt căutaţi de poliţişti după ce au înşelat un bătrân din Hunedoara, cu suma de 2.050 de euro. Cei doi l-au oprit pe stradă pe bărbat şi i-au promis că îl vor ajuta să obţină fonduri europene.

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Hunedoara, a reclamat la Poliţie că a fost oprit pe stradă de doi necunoscuţi, care i-au promis că îl pot ajuta să obţină fonduri europene nerambursabile, ce se acordă persoanelor vârstnice şi bolnave cronic.

„Cei doi s-au recomandat ca reprezentanţi ai unei societăţi specializate în acest domeniu, care acordă fonduri europene, iar persoana vătămată le-a oferit, ca garanţie, suma de 2.050 euro, în schimbul promisiunii că va primi aceeaşi sumă, în lei, nerambursabilă”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Autorii infracţiunii nu au fost depistaţi până în prezent. „Poliţiştii recomandă multă prudenţă în cazul promisiunii unor presupuse câştiguri materiale nejustificate care presupun depunerea unor sume de bani sau bunuri, ca garanţie a intrării în posesia aşa-zisului câştig. Astfel de cazuri exploatează naivitatea şi dorinţa unui câştig nemeritat şi pot conduce la  pierderea unor sume importante de bani din partea celor care le dau curs”, susţin reprezentanţii IPJ Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Înşelăciune în casa de amanet: lanţuri din plumb vândute la preţul aurului

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti după ce au vândut lanţuri metalice, umplute cu plumb, la preţul aurului. Au înşelat angajaţii unei care de amanet din Deva cu aproape 6.000 de lei, însă la o altă casă de amanet au fot prinşi.

Acuzaţi de escrocherii, după ce au câştigat la poker. Metoda ilegală folosită de doi tineri la jocurile de noroc

Doi tineri au fost reţinuţi după ce au înşelat angajaţii unui bar din Vulcan cu peste 1.600 de lei. Folosind o escrocherie, au reuşit să câştige de mai multe ori la jocurile mecanice din local.

O femeie din Hunedoara a fost înşelată de escrocii „de la deratizare”

O femeie din Hunedoara fost lăsată fără bani de trei necunoscuţi care s-au prezentat la uşa ei şi au declarat că sunt angajaţi ai unei firme de deratizare. Victima le-a dat bani pentru aşa-zisele servicii prestate şi, mai mult, aceştia i-au furat şi economiile ascunse într-un sertar de dulap.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite