Aţi cumpăra un castel „dacic” lângă Sarmizegetusa Regia? Controversatul proprietar îl vinde cu 850.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul uneia dintre cele mai ciudate vile din judeţul Hunedoara a scos-o la vânzare cu suma de 850.000 de euro. Casa are forma unui castel ciudat şi a fost ridicată în apropiere de Sarmizegetusa Regia.

Castelul „dacic” construit la începutul anilor 2000 de medicul Napoleon Săvescu, emigrat în anii 1970 în Statele Unite ale Americii, a fost scos la vânzare cu preţul de 850.000 de euro.

„Se vinde în satul Costeşti, la 15 kilometri de Sarmizegetusa Regia, pe malul râului Grădişte, cu acces direct la şosea, proprietate de 3,7 hectare, cu opt terase, pretabile pentru construcţii noi şi două corpuri de clădiri. Beneficiind de o privelişte deosebită, primul corp, construit in 2002, în stil castel, este compus din trei dormitoare, o mansardă spaţioasă, un living, o bucătărie, cămară, pivniţă, trei băi, dresing, două terase, toate complet mobilate. Încălzire pe centrală electrică, boiler apă caldă. Suprafaţa interioară este 210 metri pătraţi. Al doilea corp este o gospodărie ţărănească şi anexe, compusă din două camere, bucătărie hol, terasă şi baie. Teren agricol generos, fâneaţă şi livadă cu pomi fructiferi”, informează autorii anunţului, postat pe un site de vânzări on-line.

Cea mai ciudată vilă - castel
Casa ridicată la marginea satului hunedorean Costeşti, în apropiere de drumul spre Sarmizegetusa Regia, apare sub forma unui castel, inspirat din istoria dacilor. Locuinţa a fost construită pe coama unui deal, în pădure, la aproximativ 100 de metri de drum.

Un lung şir de trepte din piatră a fost realizat până la intrarea în „castelul”, care este făcută printr-o dublă din lemn cu încuietori ce imită modelele din  vremurile antice. Deasupra uşii, pe peretele balconului solid din piatră a fost a aşezat un blazon, în care este înfăţişată o pasăre de pradă.

image

Turnurile rotunde străjuiesc imobilul menit să semene cu o aşezare fortificată. Vila ciudată îi face deseori pe turiştii care ajung în vechea capitală a Daciei să se oprească pe marginea drumului pentru a-I face fotografii. În cea mai mare parte a timpului, casa nu este locuită, iar din spusele localnicilor proprietarul ei este Napoleon Săvescu, unul dintre fondatorii fundaţiilor „Dacia Revival International Society” şi „The Romanian Medical Society of New York”. Napoleon Săvescu este organizator al congreselor de dacologie, care au loc anual, începând din anul 2000 şi este cunoscut susţinător al teoriei că românii ar fi doar urmaşii dacilor.

image

Vă recomandăm şi:

Marele secret al „eroului” care a predat 1,2 kilograme de Kosoni. Nemulţumit de oferta statului, bărbatul a traficat în Occident o comoară fabuloasă

Autorităţile statului român au intrat, în urmă cu şapte ani, în posesia unei comori de peste un kilogram de aur, în monede Koson, pe care un hunedorean care s-a recomandat „de bună credinţă” a predat-o. Personajul misterios s-a dovedit a fi un traficant de comori, care a participat la înstrăinarea altor tezaure valoroase, nemulţumit de oferta autorităţilor.

VIDEO Secretul celor 139 de Kosoni din aur găsiţi de copii într-o vizuină a fost aflat în anchetarea lui Adrian Stoicoi

Adrian Stoicoi, arestat preventiv într-un dosar în care a fost acuzat de infracţiuni legate de traficul de tezaure antice, a contestat decizia Judecătoriei Alba Iulia. Dosarul va fi soluţionat luni de Tribunalul Alba. Anchetarea sa are legătură cu găsirea unei comori de 139 de monede dacice din aur, tezaur descoperit de trei copii într-o vizuină de vulpe şi predat autorităţilor.

Secretele celui mai valoros tezaur de monede din Sarmizegetusa Regia: cum a dispărut comoara de 30 de kilograme de aur, vândută de traficanţi în Occident

Cel mai mare tezaur de monede antice din aur, descoperit în ultimul secol în România, a rămas de negăsit la aproape două decenii de la data în care a căzut în mâinile traficanţilor. Darius Liviu Baci şi Mircea Mihăilă, cei doi căutători de comori norocoşi, s-au îmbogăţit de pe urma vânzării celor peste 30 de kilograme de aur în monede antice.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite