Amenzi drastice în staţiunea Straja, primite de patronii mai multor pensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile şi cabanele din staţiunea montană Straja au fost verificate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Cele care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu au fost amendate.

Patronii a şase pensiuni şi cabane din staţiunea montană Straja au fost amendaţi de inspectorii de prevenire de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în urma controalelor efectuate în acest sfârşit de săptămână.

„În urma verificărilor au fost identificate şase pensiuni care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Administratorii locaţiilor au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 210.000 lei şi au aplicat şase avertismente ”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan este un loc atractiv pentru iubitorii de schi, fiind una dintre cele mai mari din vestul ţării, dar şi unul cu  istorie aparte. În masivul Straja şi în Pasul Vâlcan, în Primul Război Mondial au murit peste 1.500 de soldaţi. În memoria lor a fost ridicat, pe munte schitul Sfinţilor Constantin şi Elena, devenit unul dintre obiectivele turistice importante din zonă. În vecinătate se află staţiunea Parâng şi zona turistică Pasul Vâlcan.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Drumul Crucii în Straja: sute de oameni au parcurs traseul ce aminteşte patimile lui Iisus înaintea Răstignirii

Pe o vreme ploioasă şi rece, sute de oameni au pornit pe Drumul Crucii, un traseu de zece kilometri care porneşte din Lupeni şi urcă spre Schitul Straja din Masivul Vâlcan. Evenimentul, devenit o tradiţie locală, de 17 ani, reeditează traseul lui Iisus pe Dealul Golgotei, înainte de Răstignire.

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani

Două fotografii rare care înfăţişează înmormântarea părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate în premieră, la 25 de ani de moartea duhovnicului.

Aniversarea ursului Baloo, vedeta staţiunii Straja. Mărturia celui care l-a salvat: „L-am găsit inconştient, înfometat şi pierdut de familie“

Mii de turişti sunt invitaţi în weekend, la sărbătoarea dedicată ursului Baloo, „mascota“ staţiunii Straja, care va împlini 16 ani. „Cetăţeanul de onoare“ al staţiunii are o poveste fascinantă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite