Alin Ciun vrea o carieră în muzica pop-country

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Ciun
Alin Ciun

Tânărul artist cântă în trupa „Bachus”, alături de care are deja un videoclip şi ţine concerte la care ridică în picioare sute de hunedoreni.

PROFIL
Născut. 10.01.1976, Orăştie
Educaţie. Liceul de Chimie din Orăştie, Şcoala de Artă Populară din Alba-Iulia
Experienţă. Cântă de aproape 20 de ani
Familie. Căsătorit, are o fetiţă de 2 ani, Denisa

Pasiunea lui Alin pentru muzică a apărut odată cu primele lecţii de vioară, pe care le-a luat de la învăţătorul lui, pe când era în clasa a doua. E convins că instrumentul acesta, la care a cântat nu mai puţin de şase ani, „i-a format urechea”. Primul an de liceu a însemnat o schimbare totală de stil, iar Alin a dat vioara pe orgă şi a început să facă „tărăboi” fie în bucătărie, fie în atelier.

Vrea doar muzică autentică
„Familia mea m-a susţinut întotdeauna, atât părinţii, cât şi cei doi fraţi gemeni, care sunt cu şase ani mai mari decât mine. Îmi plăcea aşa de mult muzica şi ideea de trupă că imediat ce mă întorceam de la şcoală, mă apucam de repetiţii. Improvizasem nişte tobe din butoaie de plastic, din acelea în care se pune varză la murat şi repetam ba în bucătărie, încât mama era nevoită să iasă în curte şi să gătească afară, ba în garajul tatălui meu. Adusesem şi colegii de trupă şi repetam la mine acasă”, şi-a amintit, amuzat, Alin. Cele mai frumoase amintiri cu prima trupă le are de la începutul anilor ’90, când membrii formaţiei au cântat pentru câteva sute de deveni, la petrecerea de Revelion organizată la Sala Sporturilor.
Ulterior, trupa s-a desfiinţat, o parte a membrilor ei au plecat peste graniţe, în Spania sau Statele Unite, în timp ce Alin avea să cânte ani în şir, ca membru al mai multor trupe, la evenimente private, dar şi la spectacole organizate în Deva şi Orăştie.

La chef cu vedetele, până dimineaţa
De curând, sătul de manelele care se cântă la petreceri, şi-a alcătuit propria lui trupă pe care a intitulat-o „Bachus”, alături de care intenţionează să interpreteze doar muzică uşoară şi populară. În urmă cu câteva săptămâni, Alin a fost invitat la emisiunea lui Cristi Brancu. „Pe Cristi l-am cunoscut la inaugurarea unicului complex turistic cu tematică militară din ţară, astă primăvară. Noi am fost invitaţi să cântăm, iar el, împreună cu Oana Turcu, dar şi Andrei Gheorghe, au rămas la petrecere până la 5 dimineaţa”, a povestit Alin.
În acelaşi parc militar, Alin a filmat şi videoclipul „Mă aşteaptă americanii”. Ideea acestuia a pornit chiar de la concertul pe care l-a susţinut în complexul militar din judeţul Hunedoara, iar compoziţia a fost dusă la bun sfârşit cu ajutorul lui Sandy Deac, liderul grupului country-rock Desperado şi câştigător al Cerbului de bronz. Scenariul videoclipului şi regia au fost realizate de Edi Schneider, producător al câtorva zeci de albume de succes.

Întrebări şi răspunsuri

Cât timp aţi filmat pentru realizarea videoclipului?
O săptămână, de dimineaţa până seara, dar a durat atât de mult pentru că în paralel s-a filmat şi un film de prezentare a complexului militar.

Cum ai descrie experienţa aceasta?
Era prima oară când făceam un videoclip, iar eu habar nu aveam cum trebuie să mă comport. Din fericire, în spate este o întreagă echipă, care îţi spune exact ce ai de făcut.

Care este următorul tău proiect?
Vreau să termin primul meu album, care se va numi „Arsenal”, în vara asta şi este posibil ca în viitorul foarte apropiat să am o nouă apariţie pe un post naţional, la emisiunea lui Cătălin Măruţă.a

Ce-i place
„Viaţa. Îmi place să petrec, dar şi să stau cu fetiţa mea, care pare a fi talentată şi pe care vreau să o îndrept spre muzică, în momentul în care va mai creşte puţin”, a declarat Alin.

Ce nu-i place
„Mă deranjează manelele şi maneliştii, care se consideră foarte şmecheri, deşi nu sunt”, a spus Alin.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite