Alegeri generale 2016. Prezenţa la vot în judeţul Hunedoara la închiderea urnelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri generale 2016. Prezenţa la vot în judeţul Hunedoara. Aproape 400.000 de locuitori ai judeţului Hunedoara sunt chemaţi să îşi exercite dreptul constituţional la vot, care vor avea de ales între candidaţii a 11 partide şi reprezentanţii a 16 minorităţi naţionale.

La ora 21:00, la închiderea urnelor, 42,55 la sută dintre alegătorii din judeţul Hunedoara au votat.

La ora 20:00, în judeţul Hunedoara au votat circa 42 la sută di alegătorii înscrişi pe liste.

La ora 15:00, în judeţul Hunedoara au votat peste 26 la sută din locuitorii înscrişi pe listele electorale.

La ora 12:20, prezenţa la vot în judeţul Hunedoara a fost de 14,73 la sută.

Alegeri generale 2016. Prezenţa la vot în judeţul Hunedoara.Aproape 400.000 de locuitori ai judeţului Hunedoara sunt chemaţi să îşi exercite dreptul constituţional la vot, care vor avea de ales între candidaţii a 11 partide şi reprezentanţii a 16 minorităţi naţionale.

În cursa electorală din judeţul Hunedoara s-au înscris 11 partide: Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Mişcarea Populară (PMP), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul România Unită (PRU), Alianţa Noastră România (ANR), Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul România Mare (PRM), Partidul Ecologist Român (PER) şi Partidul Socialist Român (PSR). 

Au drept de vot cetăţenii români, începând cu vârsta de 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită inclusiv în ziua alegerilor. Nu au drept de vot persoanele care au fost puse sub interdicţie, persoanele care au interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă. Nu au drept de vot nici debilii sau alienaţii mintal. Documentele necesare pentru a putea vota sunt următoarele: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Alegeri generale judeţul Hunedoara. Prezenţă la vot în judeţul Hunedoara

Alegătorii trebuie să voteze numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa. Totuşi, dacă în ziua votării se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale, aceştia pot vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale unde îşi au domiciliul sau reşedinţa. În acest caz, vor fi înscrişi pe listele electorale suplimentare.

Pentru a fi respectate regulile prezentate şi pentru a evita cât mai mult fraudarea, alegătorii vor fi verificaţi electronic înainte de a-şi folosi dreptul de vot, prin intermediul Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Un alt program folosit va fi Aplicaţia informatică pentru verificarea dreptului de vot, care asigură prelucrarea datelor de identificare ale alegătorilor şi compararea acestora cu datele deja înregistrate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite