Al doilea caz de coronavirus în judeţul Hunedoara: o adolescentă de 16 ani revenită din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Două cazuri de infecţie cu coronavirus au fost înregistrate în judeţul Hunedoara: un bărbat de 45 de ani şi o tânără de 16 ani.

Un nou caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în judeţul Hunedoara. Pacienta este o adolescentă de 16 ani, care a călătorit împreună cu bărbatul de 45 de ani în cazul căruia virusul a fost confirmat vineri, mai precis fiica acestuia.

„Potrivit informaţiilor primite de la Grupul de Comunicare Strategică a fost confirmată infecţia cu noul coronavirus (COVID-19) pentru o fată de 16 ani din Hunedoara. Pacienta a călătorit în acelaşi avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecţie cu noul coronavirus (COVID – 19)”, a informat Prefectura Hunedoara.

Tânăra de 16 ani este asimptomatică şi va fi internată la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara.

„Probele prelevate de la fiica bărbatului în vârstă de 45 de ani, din judeţul Hunedoara, confirmat ieri cu infecţie cu COVID 19, au indicat, astăzi, prezenţa virusului de tip nou Corona COVID 19.  Analizele au fost efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Tânăra, în vârstă de 16 ani, este asimptomatică şi va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor. Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Lombardia), în data de 26 februarie 2020, întreaga familie s-a izolat la domiciliu. Tatăl fetei este în continuare sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş„ Timişoară. Acesta nu prezintă simptome şi are o stare generală bună. În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara”, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

Vineri s-a înregistrat primul caz pozitiv cu virus Corona (COVID-19) în judeţul Hunedoara, la un bărbat de 45 de ani din Deva, care s-a întors din Italia, regiunea Lombardia în data de 26 februarie 2020. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, acesta a respectat indicaţiile pe care le-a primit la intrarea în România şi s-a aflat în izolare la domiciliu din data de 26 februarie 2020.

El nu a părăsit domiciliul în toată această perioadă. În data de 5 martie 2020 a prezentat cefalee, fapt pentru care a solicitat consult la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva, unde a fost trasportat cu o ambulanţă. S-au respectat procedurile stabilite de către Ministerul Sănătăţii, a fost consultat într-un salon izolat. Pacientul a fost internat în secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Deva, într-un salon izolat, nu a prezentat agravarea stării de sănătate. În după-amiaza zilei de 6 martie 2020 s-a primit confirmarea testului de la laboratorul din Cluj Napoca. S-a transportat pacientul conform procedurii stabilite de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în România a ajuns la 11.


Mai puteţi citi şi:

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite