Acuzaţii de vot multiplu la referendum, în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul a avut una dintre cele mai bune prezenţe la vot, 51,37 la sută, iar reprezentanţii PDL au verificat listele suplimentare, pentru a sesiza dacă au fost nereguli. Aceştia susţin că au depistat 25 de persoane care au votat de mai multe ori.

Conform glasul-hd.ro, democrat-liberalii din judeţul Hunedoara au solicitat Biroului Electoral Judeţean listele electorale şi cele suplimentare. La o scurtă analiză a alegătorilor înscrişi pe lisele suplimentare (8.432 în total) a ieşit la iveală faptul că 25 de persoane care au votat în medie de câte patru ori, fapt care demonstrează că turismul electoral a fost practicat cu brio în judeţul Hunedoara. De pildă Codul Numeric Personal al alegătorului Rudolf Palko figurează pe listele electorale din secţiile de vot 76, 98 şi 103 din municipiul Hunedoara, secţia 126 din Orăştie, secţia 189 din Călan, secţia 203 din Geoagiu şi secţiile 210 şi 211 din Haţeg. În total alegătorul şi-a exercitat dreptul de vot la referendum de nu mai puţin de opt ori. Un alt exemplu este cel al lui Neculai Musteaţă al cărui CNP figurează pe listele suplimentare din secţile de votare 76, 79, şi 103 din municipiul Hunedoara, secţia 122 din Orăştie, secţia 188 din Călan şi secţiile 210 şi 211 din Haţeg. Nici Nicolae Ursu nu s-a lăsat mai prejos, în urma verificărilor rezultând că acesta a votat odată în municipiul Deva - secţia 21, apoi şi-a exercitat de două ori dreptul de vot la Orăştie - secţiile 122 şi 126 şi a continuat să voteze în secţiile din Geoagiu - secţia 203 şi Simeria - secţia 235.

PDL Hunedoara a trimis aceste date conducerii centrale a partidului, care se va adresa justiţiei.

Acestea nu sunt primele incidente de acest gen depistate în judeşul Hunedoara. În ziua votului, un bărbat necunoscut a înmânat unui membru al secţiei de votare amenajate la Colegiul Tehnic "Transilvania" din Deva 23 de cereri de vot prin intermediul urnei speciale. Aşa cum cere protocolul, documentele au fost predate preşedintelui secţiei, iar acesta a sesizat încercarea de fraudă. În urma verificărilor, acesta a observat că şapte dintre persoanele care se aflau pe cereri au votat deja pe listele permanente.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite