A treisprezecea brăţară dacică va fi răscumpărată pentru suma de 66.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române vor plăti 66.000 de euro pentru răscumpărarea celei de-a 13-a brăţări dacice din aur recuperată, după ce fusese furată şi traficată în afara ţării. Obiectul care face parte din patrimoniul naţional va fi adus în ţară împreună cu alte două scuturi de fier şi un tezaur de 229 de monede din aur şi argint, şi ele furate la începutul anilor 2000 din situri.

Aproximativ 300.000 de euro au fost alocaţi de Guvern pentru recuperarea şi răscumpărarea unui tazeaur furat din siturile arheologice ale cetăţilor din Munţii Orăştiei, format dintr-o brăţară dacică din aur masiv, două scuturi antice şi 229 de monezi din aur şi argint.

Aurarii condamnaţi de Tribunalul Hunedoara au fost chemaţi la audierile Curţii de Apel

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Artefactele vor fi aduse în ţară în cursul lunii mai. Pentru răscumpărarea celei de-a treisprezecea brăţări dacice statul român va plăti 66.000 de euro.

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

În ultimii ani, autorităţile judiciare au reuşit recuperarea a 12 dintre brăţările spiralice din aur masiv, pe care braconierii de comori le-au detectat şi le-au furat apoi în siturile arheologice, pentru ca în final să ajungă pe piaţa neagră a antichităţilor, în afara ţării.

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

Trafic cu ouă de dinozaur şi carapace de broască preistorică, furate din siturile paleontologice

Audieri tensionate la Judecătoria Deva, în procesul pentru traficul comorilor dacice

Numărul brăţărilor din aur sustrase de braconieri din zona Munţilor Orăştie depăşeşte 25, susţin anchetatorii care au instrumentat dosarele aurului dacic.

Citeşte AICI despre metoda ingenioasă prin care traficanţii au scos tezaurele din ţară!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite