25 de ani de la moartea lui Michael Klein. Fostele staruri ale Naţionalei vor reveni pe teren, în onoarea fotbalistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Klein.
Michael Klein.

O sală din Hunedoara va găzdui, în 2 februarie, meciul de fotbal dintre Naţionala României 1990 – 2000 şi Corvinul Hunedoara 1980 – 1990 , organizat cu ocazia comemorării fotbalistului Michael Klein. În aceeaşi zi va fi dezvelită şi noua statuie dedicată acestuia.

Se împlinesc 25 de ani de la moartea fotbalistului emblematic al echipei Corvinul Hunedoara şi al Naţionalei României, Michael Klein. În memoria lui, în Hunedoara vor fi organizate mai multe evenimente. O statuie dedicată fotbalistului va fi dezvelită în parcul din faţa Stadionului „Michael Klein”, iar fostele glorii ale Naţionalei României au fost invitate să joace un meci demonstrativ, la Hunedoara, cu echipa de „old-boys” Corvinul Hunedoara.

„Urmare a interesului crescut pentru meciul de fotbal dintre fotbaliştii echipei Naţionale 1990-2000 şi cei ai echipei Corvinul 1980-1990, am decis să schimbăm locul desfăşurării acestui meci, pentru a le oferi celor interesaţi şansa de a lua parte la meci. Astfel, meciul din cadrul evenimentului de comemorare a lui Michael Klein va avea loc în sala de sport Constructorul, care are o capacitate de 500 de locuri”, a informat Primăria Hunedoara. Iniţial, locul de organizare al meciului era sala Colegiului de informatică din municipiu.

La evenimentul sportiv au fost invitaţi Florin Prunea, Cosmin Contra, Iosif Rotariu, Gheorghe Popescu, Marius Lăcătuş, Ioan Ovidiu Sabău, Rodion Cămătaru, Dănuţ Lupu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Basarab Panduru, Toni Doboş, Emil Săndoi, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici, Aurel Ţicleanu, Marcel Coraş, Ion Zare, Ciprian Marica, Victor Piţurcă. De asemenea, invitaţi speciali ai evenimentelor din 2 februarie sunt Mircea Lucescu, Mircea Pascu, Emeric Ienei, Jackie Ionescu, Remus Vlad, Gino Iorgulescu, Cristian Balaş, Sandu Boc, Vasile Stângă, Emil Grădinescu, Mihai Leu, Nicolae Stanciu, Nicolae Secoşan, Florin Călinescu, Nicu Covaci.

Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959, în Amnaş (judeţul Sibiu). A fost un fotbalist român de etnie germană care a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti şi KFC Uerdingen 05. Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru FC Corvinul Hunedoara, în anii 1970 şi 1980, şi a fost un jucător reprezentativ pentru echipa naţională. Este considerat un simbol al municipiului, chiar dacă s-a stins din viaţă la vârsta de 33 de ani, departe de Hunedoara, în Germania. Fotbalistul a decedat în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei la care juca la acea vreme, Bayer Uerdingen.


Vă recomandăm şi:

Michael Klein a fost comemorat în Hunedoara. Cum arată fotbalul hunedorean la 21 de ani de la moartea sa     

Michael Klein a fost comemorat astăzi în Hunedoara. Iubitorii de fotbal din localitate şi vechii suporteri ai echipei Corvinul Hunedoara şi-au arătat preţuirea pe care au purtat-o fotbalistului considerat un simbol al municipiului. 

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul   

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

FOTO Michael Klein, eroul fanilor corvinişti, a fost comemorat la Hunedoara    

Suporterii hunedoreni şi-au arătat dragostea faţă de fostul fotbalist Michael Klein şi de culorile alb-albastru ale clubului Corvinul într-un mod inedit, dezlănţuind un adevărat spectacol pe străzile municipiului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite