Primărie acuzată că a făcut achiziţii fictive de aproape 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria oraşului Bolintin-Vale                                               FOTO: FB/Primăria Bolintin-Vale
Primăria oraşului Bolintin-Vale                                               FOTO: FB/Primăria Bolintin-Vale

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit faptul că primăria a cheltuit aproape 200.000 de euro pe achiziţii fictive. Suma ar putea fi chiar şi mai mare.

Inspectorii Curţii de Conturi a României au efectuat un control de audit la primăria oraşului Bolintin-Vale (judeţul Giurgiu), în perioada iulie-august 2019. Inspectorii au verificat anul financiar 2018.

În raportul întocmit la finalul controlului, reprezentanţii Curţii de Conturi spun că au descoperit la această primărie abateri financiar-contabile de peste 55 de milioane de lei. Majoritatea abaterilor sunt cauzate de neconcordante ale contabilităţii, însă au fost descoperite şi plăţi nelegale efectuate de administraţia locală.

De exemplu, 51.000 de lei au fost plătiţi nelegal pentru lucrări neexecutate pe o suprafaţă de 200 mp la preţul de 215 lei/mp fără TVA (255,85 lei/mp inclusiv TVA), aferentă amenajării drumului de acces betonat GA, la obiectivul de investiţii „Înfiinţare sistem de alimentare cu apă”.  Problema a fost rezolvată chiar în timpul celor două luni de control, primăria efectuând lucrările de betonare a celor 200 de metri pătraţi.

Inspectorii Curţii de Conturi spun că au descoperit faptul că primăria a efectuat „plăţi în perioada ianuarie 2016-iulie 2019, pentru achiziţii fictive reprezentând materiale consumabile şi obiecte de inventar, bunuri care nu au intrat în patrimonial entităţii”. Prejudiciul cauzat prin astfel de plăţi fictive a fost de 879.000 de lei.

De asemenea, inspectorii Curţii de Conturi au cerut „extinderea verificărilor asupra tuturor plăţilor efectuate reprezentând achiziţii fictive de bunuri, stabilirea întinderii prejudiciului, înregistrarea în evidenţa contabilă (inclusiv a sumelor accesorii aferente), precum şi recuperarea acestuia.”

Pe aceeaşi temă:

Cum funcţionează clanurile îmbogăţite din afaceri cu primăriile. „Au trei clase şi sunt milionari. Dacă primarul a pus mâna pe plic, nu mai scapă de ei“

Spitalul Judeţean Giurgiu va primi donaţii în echipamente medicale de 110.000 de euro

 

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite