Miruna se recuperează spectaculos în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miruna se simte bine şi se recuperează spectaculos după operaţie
Miruna se simte bine şi se recuperează spectaculos după operaţie

La aproape două săptămâni de la operaţie, Miruna Prodan, fetiţa a cărei viaţă a fost pusă în pericol de o tumoră intracraniană se recuperează foarte bine în Germania, la clinica INI Hannova.

„Astăzi i-au scos pansamentul de la operaţie şi este foarte bine. Miruna se recuperează mult mai bine decât se aşteptau medicii şi noi”, spune mama fetiţei, Leontina Prodan.
Miruna merge în fiecare zi la recuperare, face fizioterapie şi îşi aleargă părinţii pe holurile clinicii. Este veselă, energică şi starea de sănătate evoluează foarte bine.
„I-au fost repetate analizele şi totul este în regulă. A făcut doar puţină febră, dar totul este sub control. Este veselă, se joacă şi ne bucurăm că am trecut de acest mare hop. Mai avem o singură grijă, rezultatul biopsiei pe care urmează să îl primim vineri”, mai spune mama Mirunei.

Risca să paralizeze

Intervenţia de extirpare a tumorii a durat mai bine de opt ore şi dacă iniţial medicii se gândeau că vor putea extirpa doar o parte din tumoră, în timpul operaţiei s-a reuşit înlăturarea integrală a acesteia. Dacă nu ar fi fost operată, Miruna risca să rămână paralizată pentru toată viaţă.
În sprijinul ei au venit giurgiuvenii şi români de pretutindeni care au donat bani astfel încât să se strângă suma de 50.000 de euro necesară intervenţiei chirurgicale.
Prin mobilizarea făcută de Fundaţia pentru Solidaritate Socială „Nicolae Barbu” , jurnaliştii giurgiuveni şi presa naţională s-au strâns în conturile familiei 80.000 de euro. „Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru această minune dar şi tuturor celor care au fost alături de noi şi s-au implicat. Acum avem un copil care se îndreapă spre o viaţă normală, sănătoasă şi suntem cei mai fericiţi părinţi”, a mai spus Leontina.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite