Mii de jucării pentru preşcolarii din judeţul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii şi educatorii din grădiniţele giurgiuvene au motive întemeiate de bucurie. Graţie proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii (PRET) finanţat de Guvern şi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, toate instituţiile de învăţământ preşcolar din judeţ vor primi jucării şi materiale didactice noi.

Fiecare grădiniţă va primi un set format din jocuri educative, planşe cu animale, truse cu forme geometrice, cuburi din lemn, truse medicale de jucărie, puzzle-uri şi jucării de tip casnic.
Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)  Giurgiu, au fost primite 171 de seturi, câte unul pentru fiecare grădiniţă din judeţ. „Cadourile” pentru copii au început să fie livrate în grădiniţele giurgiuvene încă de luna trecută, procesul urmând să se încheie în luna martie. „Toate seturile au fost depozitate în locaţia pe care Inspectoratul o deţine la Şcoala nr. 8. „Genul acesta de proiecte sunt nemaipomenite pentru că altfel nu ştiu cum ne-am descurca. Copiii aveau nevoie de aceste materiale care să le stimuleze imaginaţia” a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” Ionela Georgescu, şeful depozitului manuale din cadrul ISJ Giurgiu. Aceasta recunoaşte că ideal ar fi fost ca fiecare grupă din cadrul unei grădiniţe să primească câte un set de jucării şi nu câte unul pe instituţie.

Grădiniţa 8, printre primele beneficiare
Chiar dacă reprezentanţii grădiniţelor pot veni oricând să îşi ridice jucăriile, mulţi întârzie să apară din cauza problemelor legate de transport. „Din păcate noi nu avem posibilitatea să le livrăm direct grădiniţelor. Cei de-acolo trebuie să vină personal şi să le ridice, însă din cauza faptului că nu au o maşină la dispoziţie sunt nevoiţi să amâne momentul” recunoaşte Ionela Georgescu.
Ioana Caraivan, directoare şi educatoare a grădiniţei Nr. 8 „Cărămidari”, una dintre grădiniţele care au primit deja jucăriile, spune că în cei 35 de ani de activitate, singurele jucării primite au fost de la părinţi.  Preferatul copiilor rămâne mini-tunelul din pânză, aceştia aşteptând minute în şir să le vină rândul pentru a trece prin el. Trusele medicale şi seturile de bucătărie sunt şi ele în top, urmate la mică distanţă de cuburi.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite