Lavinia Hîrjanu – muzica a pregătit-o pentru viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuveanca în vârstă de 17 ani, face parte din corul liceului „Tudor Vianu” şi studiază muzica vocală la Palatul Copiilor. A făcut o pasiune pentru artă încă de mică. Muzica şi pictura au atras-o precum un magnet şi i-au creat o bază culturală solidă.

Nu a fost singură pe acest drum. Geanina, sora sa geamănă, activează în cadrul secţiei de teatru a Centrului Cultural „Ion Vinea”. „Legătura cu Geanina este una specială. Ne-am sprijinit tot timpul. Întotdeauna am fost mai întâi prietene şi apoi surori” declară Lavinia cea care a fost susţinută de sora sa pe 15 ianuarie atunci când Palatul Copiilor a organizat un eveniment dedicat lui Mihai Eminescu.
Talentul muzical al tinerei giurgiuvence a fost descoperit de profesorul de muzică Bogdan Paştiu, aceasta devenind ulterior o mică vedetă a şcolii numărul 6. „Participam la tot felul de activităţi culturale. Cântam cu un coleg din şcoală. El era cu chitara, eu cu vocea. Făceam o echipă foarte bună” afirmă Lavinia. Fata a fost remarcată şi de alţi profesori. A reprezentat şcoala la un concurs Comenius la Brăila, „Era vorba de faza naţională a «Made for Europe». Eu am fost cea care a prezentat proiectul şcolii. Am luat locul trei” se mândreşte Lavinia, cea care în clasa a VII-a a participat la un concurs de pictură, ocupând primul loc.

Convinsă de o prietenă să revină la „Palat”
Odată cu intrarea la „Tudor Vianu”, tânăra giurgiuveancă a fost inclusă în corul liceului de profesorul Mihai Bică. „În cor mă simt foarte bine şi am avut multe satisfacţii. Am cântat atât pe scena Centrului Cultural dar şi pe cea a Ateneului Bălănescu. Am reprezentat judeţul la un concurs de coruri de cameră acolo unde am obţinut locul III” afirmă Lavinia.
Dacă în anul 2008 nu a rămas decât un an la cercul de muzică al Palatului Copiilor, aceasta a fost convinsă toamna trecută să revină lângă microfon. „Prietena mea cea mai bună îmi tot spunea să vin. Mi-a povestit că există un profesor foarte bun, că atmosfera este destinsă. S-a rugat de mine până când am acceptat” afirmă tânăra care nu regretă deloc pasul făcut în septembrie. „Aveam emoţii pentru că era vorba de un profesor nou. Am dat un test de aptitudini şi iată-mă aici” zâmbeşte Lavinia, care îl consideră pe profesorul Stan Truică un adevărat profesionist.
„Fac totul pentru mine, pentru plăcerea mea şi nu pentru o carieră. Nu ştiu ce o să fie mâine, îmi place ceea ce este astăzi” afirmă Lavinia care doreşte să urmeze o facultate de psihologie.

NĂSCUTĂ:
23 iunie 1993, Giurgiu
STUDII: Elevă în clasa a XI-a, Liceul „Tudor Vianu”
FAMILIE: Mai are două surori

CE-I PLACE: Lavinia Hîrjanu se caracterizează drept o fire sociabilă căreia îi face plăcere să fie înconjurată de prieteni. Tânăra adoră călătoriile şi dansurile orientale. „Sunt foarte curioasă, îmi place să descopăr lucruri noi şi să fac fotografii” mai spune aceasta.
CE NU-I PLACE: „Urăsc singurătatea şi faptul de a face ceva de una singură. Sunt excesiv de sensibilă, încerc să mă controlez însă nu îmi iese” afirmă adolescenta care recunoaşte că este şi o fire impulsivă, fapt care o face de multe ori să regrete ieşirile necontrolate.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Se poate spune că muzica ţi-a schimbat viaţa?
Îi sunt recunoscătoare. Muzica a rămas hobby-ul meu cel mai important. Mi-a dat mai multă încredere în mine. Atunci când primesc aplauze, mă simt împlinită.
Ce spun părinţii despre această pasiune?
M-au sprijinit tot timpul. Mamei îi place foarte mult să îi cânt. La noi în casă este o atmosferă destinsă.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite