Înscrierile pentru clasa pregătitoare au început cu stângul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la ora 14.00, la Şcoala Nr. 8 au fost înscrişi doar doi copii (foto arhivă)
Până la ora 14.00, la Şcoala Nr. 8 au fost înscrişi doar doi copii (foto arhivă)

O pană de curent a dat peste cap serverul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) acest lucru ducând la blocarea serverului care asigură înscrierile pentru clasa pregătitoare.

Părinţii au avut parte de o situaţie neplăcută chiar în prima zi a înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Cei mai mulţi dintre ei au fost nevoiţi să părăsească şcolile de circumscripţie fără să-şi poată înscrie copiii din cauza unei defecţiuni la serverul MECTS.

Înscrierile au fost blocate timp de câteva ore în toată ţara, inclusiv în judeţul Giurgiu. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Georgeta Stănescu, a declarat pentru „Adevărul” că primele înscrieri pentru clasa pregătitoare au fost făcute în jurul orei 12.00 şi că numărul acestora este unul redus.

„Au fost probleme cu serverul generate de o pană de curent. Acestea au fost rezolvate în jurul orei 12.00 când au fost introduse primele date. Până în acest moment nu putem spune numărul total al înscrierilor din prima zi, însă la Şcoala Nr. 8 spre exemplu, până la ora 14.00 erau înscriţi numai doi copii” a spus Georgeta Stănescu.

Află AICI totul despre înscrierea în clasa pregătitoare, la şcolile din Giurgiu

Cei care nu au reuşit să-şi înscrie copiii din cauza problemelor tehnice o pot face până pe 16 martie.

La nivelul judeţului Giurgiu, pentru anul şcolar 2012 – 2013 vor funcţiona 69 de clase pregătitoare care vor absorbi cei aproximativ 1.400 de copii ce vor începe cursurile în luna septembrie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite