FOTOGALERIE Mircea Alexa a lansat volumul “Restituiri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeograful Mircea Alexa şi-a lansat cel de-al doilea studiu
Muzeograful Mircea Alexa şi-a lansat cel de-al doilea studiu

Muzeograful giurgiuvean Mircea Alexa a lansat vineri, 17 august, la Cafeneaua Artiştilor din municipiu, volumul “Restituiri” dedicat perioadei de început a Partidului Naţional Liberal (sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX).

Studiul poartă numele complet de “Restituiri” - documente programatice şi periodice editate de Partidul Naţional Liberal, prezentând o serie de informaţii descoperite în arhivele unor ziare din perioada antebelică.

Printre  documentele culese de autor se numără şi programul adoptat de PNL la Iaşi în anul 1892, care a stat la baza revenirii ulterioare la guvernare a liberalilor.

Lansarea volumului "Restituiri"  de Mircea Alexa

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

De asemenea, Mircea Alexa a acordat o atenţie sporită şi filialei PNL din fostul judeţ Vlaşca, prezentând modul în care aceasta a fost înfiinţată precum şi pe giurgiuvenii care au contribuit la acest lucru.

Pe lângă politicieni şi intelectuali, evenimentul a beneficiat şi de participarea lui Ion I. Brătianu, urmaşul familiei care a marcat istoria Partidului Naţional Liberal.

“Acest studiu sper să ajungă la cei care vor să vadă istoria acestei ţări cu bune şi cu rele. Las cititorului posibilitatea să judece singur momentele” a spus Mircea Alexa, printre altele, în momentul lansării volumului.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, muzeograful Mircea Alexa dăruind celor prezenţi câte un volum din “Restituiri”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite