FOTOGALERIE Mărţişoare comestibile, felicitări şi produse tradiţionale la Festivalul Primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişoarele din turtă dulce sunt la mare căutare la Festivalul Primăverii
Mărţişoarele din turtă dulce sunt la mare căutare la Festivalul Primăverii

În organizarea Primăriei Giurgiu şi a Consiliului Judeţean, pe platoul Teatrului „Tudor Vianu” se desfăşoară, zilele acestea, Festivalul Primăverii.

Peste 20 de producători (artizani, producători de dulciuri sau de alte produse alimentare ecologice) îi îmbie şi îşi aşteaptă clienţii până pe data de 4 martie.

Şi în interiorul Teatrului sunt aşteptaţi doritorii de mărţişoare sau de felicitări, printre expozanţi numărându-se căsuţe de tip familial din municipiu, şcolile generale nr. 4 şi 7, seminarul teologic sau Şcoala de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis”.

Festivalul Primăverii la Giurgiu

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Micuţii îşi vând, contra unor sume modice, de doi până la cinci lei, produsele, sumele de bani urmând să fie utilizate tot pentru ei.
La mare căutare printre giurgiuveni se numără mărţişoarele comestibile, o idee ingenioasă a unui producător de turtă dulce din comuna Bascov, judeţul Argeş.

„Se lucrează destul de greu, reţeta de turtă dulce este reţeta casei, iar ornamentele sunt cele care ne mănâncă cel mai mult timp. Cele mai căutate sunt mărţişoarele sub formă de ghiocei, inimi sau potcoave. Dar cerute sunt şi figurinele sub formă de căluţ sau pomi – de către fetiţe – şi maşinuţele de către băieţei”, a declarat, pentru Adevărul, doamna Ana, producătorul de turtă dulce.

Atmosfera de pe platoul teatrului este întreţinută la cote înalte de către Orchestra de Suflători „Valahia” a Centrului Cultural Local „Ion Vinea” din municipiul nostru.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite