Focar de pestă porcină africană, confirmat în judeţul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi porcii din exploataţia unde a fost confirmat noul focar de pestă porcină africană vor fi ucişi. Primul focar din judeţul Giurgiu a fost confirmat în localitatea Brăniştari.

Direcţia Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu a anunţat că a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană la o exploataţie din localitatea Mihai Bravu.

Decizia autorităţilor este ca porcii din această exploataţie să fie ucişi, iar proprietarii să fie despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Până la această dată, în judeţul Giurgiu au fost ucişi preventiv un număr de 107 porci în 22 exploataţii din localitatea Brăniştari.

DSVSA Giurgiu solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Pe aceeaşi temă:

Focar de pestă porcină africană, confirmat pe un fond de vânătoare din judeţul Giurgiu

ANSVSA: Virusul pestei porcine africane, confirmat într-o gospodărie din judeţul Giurgiu

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite