Continuă uciderea preventivă a porcilor în judeţul Constanţa. Focare noi de pestă porcină descoperite pe malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două localităţi din judeţul Constanţa a fost confirmat virusul pestei porcine africane. Centrul Local de Combatere a Bolilor a decis uciderea preventivă a porcilor .

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în localităţile Cochirleni şi Cernavodă-zona Dealul Vifor, din judeţul Constanţa.

Conform informaţiilor transise de Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, în sedinţa de joi, 27 septembrie, Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat aplicarea măsurii excepţionale de ucidere preventivă a tuturor suinelor din localitatea Cochirleni-Rasova şi din zona Dealul Vifor-Cernavodă.

„ Începând de mâine, 28.09.2018, ora 8.00, echipele Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, împreună cu cele ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean, al inspectoratului Judeţean de Jandarmerie, Direcţiei Agricole şi APIA vor acţiona pe teren pentru punerea în aplicare a deciziilor votate în şedinţă”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Localităţile vizate de această măsură se află siyuate pe malul drept al Dunării.

În urmă cu o săptămână, în judeţul Constanţa erau 73 de focare confirmate de pestă porcină africană şi 37 de localităţi afectate de această boală.

Pe aceeaşi temă:

Pesta porcină africană se extinde. Un nou focar a fost confirmat în judeţul Constanţa

Focare noi de pestă porcină africană în judeţul Constanţa. Care sunt localităţile afectate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite