Flagrant la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu: un medic ginecolog a fost ridicat de ofiţerii DGA. Doctoriţa ar fi cerut bani pentru o intervenţie

0
Publicat:

Ofițerii DGA au organizat marţi un flagrant la secția de Ginecologie a Spitalului Județean de Urgenţă Giurgiu, vizat fiind un medic ginecolog, mai bine zis o doctoriță împotriva căreia s-a făcut un denunţ. Potrivit primelor informaţii, doctorița ar fi pretins o anumită sumă de bani pentru a facilita o intervenție chirurgicală.

Flagrant al ofiţerilor DGA la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, foto arhivă
Flagrant al ofiţerilor DGA la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, foto arhivă

Conducerea spitalului spune că împotriva medicului ridicat de DGA nu s-a înregistrat nicio plângere sau sesizare, aşa încât nimeni nu a ştiut nimic despre ceea ce se întâmplă.

„Cei de la DGA au fost azi în spital, cred că s-a înfăptuit un flagrant, deci nu ştim mai multe amănunte, am văzut şi eu pe camere uniformele celor pe spatele cărora scria DGA. (...) Cred că a fost făcută acţiunea probabil la sesizarea unui aparţinător sau a unui pacient. Este vorba de Secţia obstetrică-ginecologie unde s-a întâmplat acest lucru; se presupune că i-a cerut o sumă de bani sau nu ştiu ce alte foloase”, a declarat Dragoş Chivu, directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

„Spitalul niciodată nu a tolerat astfel de lucruri şi dacă cineva mai cunoaşte astfel de situaţii să nu se sfiască să le aducă la cunoştinţa organelor abilitate sau chiar conducerii spitalului. Nu a fost o sesizare la conducerea spitalului, au făcut direct cu DGA şi asta este un lucru foarte bun, aceştia au organizat un flagrant. (...) După câte am înţeles, au plecat cu doctoriţa respectivă la sediul lor”, a mai spus el.

Întrebat ce măsuri vor fi luate împotriva doctoriţei acuzate că a cerut bani pentru o intervenţie chirurgicală, directorul spitalului a precizat că, deşi unitatea medicală nu tolerează astfel de comportamente şi acesta este „un caz nefericit”, până la finalizarea cercetărilor nu se vor lua niciun fel de măsuri. De asemenea, o anchetă internă se va face numai dacă se va primi o plângere, informează Jurnal giurgiuvean.

„Până la finalizarea anchetei noi nu putem să luăm nicio măsură sau să facem presupuneri. Dacă aparţinătorii respectivi vor face o plângere şi către conducerea spitalului, atunci vom iniţia şi noi o anchetă locală”, a afirmat Dragoş Chivu.

„Poziția Spitalului este însă clară: noi nu agreăm așa ceva. Nu încurajăm astfel de lucruri… Toleranța este zero! Cazul a fost adus la cunoștința personalului medical;  faptul că nu suntem de acord cu astfel de comportamente. Cine greșește să plătească! Oamenii sunt plătiți pentru a-și face datoria. Mai departe răspunde fiecare pentru faptele sale! Nu vom putea avea însă nicio poziție tranșantă pentru unul dintre angajații noștri, până nu se termină cercetările. Dacă se va demonstra însă că medicul a greșit, el  va trebui să plătească” a declarat directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite