Record rușinos: Medicul oncolog din Suceava care a luat mită de la pacienți de 280 de ori într-o singură lună

0
Publicat:

Medicul a primit mită de la pacienți de 280 de ori, într-o singură lună iar dosarul se va judeca la Tribunalul Suceava.

SJU Suceava FOTO SJU Suceava
SJU Suceava FOTO SJU Suceava

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul   Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui medic specialist oncolog, fosta șefă a Secţiei de oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, cercetată în stare de control judiciar pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, respectiv 280 acte materiale.

Pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică care trebuiau realizate gratuit, fosta șefă a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12 decembrie 2022-19 ianuarie 2023, a primit diferite sume de bani, respectiv 20. 660 lei și 750 euro și alte foloase, precum miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc  de la pacienți sau de la aparținătorii acestora.

În luna aprilie 2022, în timp ce se afla în cabinet, medicul a acceptat de la aparținătoarea unui pacient promisiunea de a primi o sumă de bani pentru a prescrie un anumit tratament medicamentos.

”De asemenea, în decembrie 2022 și ianuarie 2023, inculpata a primit de la diferiți pacienți și de la aparținătorii acestora diferite sume de bani și bunuri pentru acordarea consultației medicale, pentru a prescrie tratament medicamentos, pentru emiterea biletelor de trimitere, pentru emiterea unor rețete medicale cu tratamentul specific, pentru interpretarea unor analize medicale și prescrierea rețetei cu tratamentul specific. În unele zile, medicul ar fi primit bani sau produse de la peste 20 de persoane”, scrie antena3.ro.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro, 7.750 lei și 1.200 lei ridicate de la inculpată, precum și asupra bunurilor ridicate din Ambulatoriul de Oncologie Medicală cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite