Dariela Nicolae, vedeta din oraşul de la Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a cântat alături de Deepcentral şi Connect-R,  iar în 2010 a câştigat premiul videoclip la Festivalul Mamaia. Colaborează cu trupa K1 iar acum lucrează la primul ei album.

Daryela este o tânără care te cucereşte de la prima vedere. Este modestă, fâşneaţă şi extrem de optimistă.
La numai câţiva anişori, tânăra giurgiuveancă a început să-şi arate înclinaţiile muzicale dând reprezentaţii în toată regula la făcăleţul mamei din bucătărie sau la vreunul din ştecherele disponibile din casă.
“Cântam la tot ce apucam până când într-o zi am trântit televizorul.M-am speriat pe moment dar am continuat să cânt”, îşi aminteşte Daryela.
La nouă ani, giurgiuveanca a avut parte de prima ei înregistrare, interpretând piesa “Silent Night”.
“Atunci luam cursuri de la profesoara Gabriela Nicolaescu. Îmi amintesc faptul că părinţii mei erau foarte emoţionaţi şi timp de an au suspinat, de fiecare dată când ascultau melodia. Erau mândri şi nu le venea să creadă că era vocea mea”, spune Daryela.
La 12 ani a urcat pentru prima dată pe scenă, primii paşi fiindu-i îndrumaţi în muzică de profesoara şi compozitoarea Viorela Filip după ce timp de opt ani a urmat cursuri de pian la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Victor Karpis.
“La 12 ani am început să iau cursuri de canto la Şcoala de Arte din Bucureşti. Prima apariţie pe scenă a fost la Cerbul Copiilor, în 2006, la Slănic-Moldova. Atunci am interpretat piesa «Soarele meu» a celor de la Mandinga. Aveam foarte mari emoţii, tremuram toată dar a fost bine”, povesteşte interpreta.
A doua ieşire, pe scenă, a fost în acelaşi an, la Festivalul “Stelele Dunării”. Tot în 2006, Daryela a câştigat premiul special la Concursul Internaţional “Aurora Boreală” iar un an mai târziu, în 2007, a impresionat publicul Festivalului Internaţional de Muzică din Nürnberg, Germania, unde a câştigat locul trei.
Premiile au venit unul după altul pentru mica stea giurgiuveană iar în 2009 a primit premiul trei la interpretare, în cadrul Festivalului Tineretului de la Costineşti şi trofeul la secţiunea creaţie, cu o piesă a lui Daniel Alexandrescu.
Anul trecut, tânăra a susţinut un recital la Festivalul “Cerbul de Aur Junior” iar la Festivalul Mamaia, giurgiuveanca a atras toată atenţia, câştigând premiul “Videoclip”.
“Am interpretat atunci, piesa «Când mă iubeşti» a lui Cristian Faur. Videoclipul pe care urmează să îl realizez este oferit de Petre Năstase şi abia aştept să încep să lucrez pentru el”,  mai spune Daryela.
Interpreta colaborează cu trupa K1 şi Cristian Faur, care i-au compus până acum mai multe piese iar mai nou, seria colaborărilor s-a extins. Tânăra a cântat alături de Deepcentral şi Connect-R, ulterior, cu aceştia şi Cris Mayer lucrând pentru piese noi.

Părinţii şi-au dorit să o îndrume spre arte marţiale

"Mă bucur că am cântat cu aşa voci şi că am creat aceste legături. Îmi doresc să scot un album, un videoclip şi îmi doresc să mă lansez şi în străinătate.E nevoie de foarte multă muncă pentru a putea ajunge unde îţi doreşti dar odată ce reuşeşti e foarte frumos”, mai spune Daryela.
Venind dintr-o familie de spotivi, iubitori de arte marţiale, Daryela a fost îndrumată spre acest sport, numai că după opt ani de karate le-a spus părinţilor că acest sport este prea dur pentru ea.
“Ne-am dat seama că nu are rost să o forţăm să facă ceva ce nu-i place aşa că am renunţat la idée. Daryela este o minune; din doi oameni care se iubesc a ieşit un fruct aşa frumos”, a spus mama fetei.

Ce-i place
“Îmi place să trăiesc viaţa la maxim. Sunt romantic şi-mi plac toate lucrurile siropoase. Ma mult, ador ciocolata.”
Nu-i place
“Nu-mi place să mi se creeze iluzii şi nu suport falsitatea.”

Întrebări şi răspunsuri
Ce-i lipseşte muzicii de astăzi?
Lipseşte sufletul din majoritatea pieselor care se vând. Sunt seci şi sunt cantate într-un mod comercial.
Păstrezi aceleaşi emoţii de fiecare dată când urci pe scenă? Ce sentimente te-ncearcă?
E ca şi cum m-aş dedubla, iar emoţiile nu lipsesc. Când cânt încerc să transmit tot mai mult oamenilor care mă ascultă, o parte din sentimentele mele.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite