Cotele scăzute ale Dunării dau bătăi de cap constructorilor complexului sportiv de cinci stele din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul stadion va fi amplasat în zona fostului teren TCIAz (foto arhivă)
Noul stadion va fi amplasat în zona fostului teren TCIAz (foto arhivă)

Lucrările la complexul sportiv pe care magnatul Ioan Niculae vrea să îl construiască la Giurgiu sunt în întârziere cu aproximativ două luni faţă de graficul stabilit iniţial. De vină sunt cotele foarte scăzute ale Dunării.

Lipsa precipitaţiilor de toamnă a făcut ca Dunărea să aibă un debit de trei ori mai scăzut decât în mod obişnuit. Acest lucru a făcut ca lucrările la complexul sportiv de 20 de milioane de euro pe care Ioan Niculae vrea să îl construiască la Giurgiu să aibă întârzieri.

Barjele care ar fi trebuit să aducă materialele necesare lucrărilor n-au putut să descarce încărcătura, lucru confirmat şi de primarul Lucian Iliescu.
„Lucrările au fost întârziate cu două luni din cauza Dunării. Se aşteaptă ca aceasta să crească pentru ca lucrările să fie reluate” a spus Iliescu.

Vrea să mute FC Astra la Giurgiu
Niculae a cumpărat prin intermediul firmei Inter-Sports Assets, în vară, de la Consiliul Local Giurgiu, aproximativ 29 de hectare de teren viran. Acesta este situat apropierea vămii Giurgiu şi a fluviului Dunărea şi l-a costat pe bossul Interagro aproape 500.000 de euro.

Aici va fi construită o arenă cu 12.000 de locuri care va avea, printre altele, tribune acoperite şi instalaţie de nocturnă. După finalizarea stadionului, echipa FC Astra care evoluează în acest moment la Ploieşti va fi mutată la Giurgiu.

În afară de stadionul propriu-zis urmează să fie construite terenuri de antrenament, sală de recuperare pentru sportivi, un hotel, magazine, o zonă de agrement dar şi un ponton pentru acostarea navelor. Investiţia totală a omului de afaceri Ioan Niculae va fi de aproximativ 20 de milioane de euro.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite